Един и недостижим е големият голмайстор на съперничеството Лудогорец - Локомотив Пловдив


Един и недостижим е големият голмайстор на съперничеството Лудогорец - Локомотив Пловдив
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

3239 0

Историческата серия на Локомотив Пловдив от девет поредни победи ще е под сериозна опасност. "Смърфовете" гостуват на шампиона и хегемон у нас за последното десетилетие Лудогорец. Локо е лидер с 28 точки, като има с 12 повече от "орлите", които обаче са с два мача пасив.

Големият голмайстор на това съперничество е Марселиньо с 9 попадения. Вторият и третият по този показател също отдавна не са част от двата отбора - Вандерсон със 7 и Емил Гъргоров с 5. Капитанът на Локомотив Димитър Илиев е с 4, но няма да може да увеличи сметката си, тъй като отпадна от групата за срещата.

Двамата футболисти, осъществявали трансфер по оста Лудогорец - Локомотив Пловдив

В историята има двама футболисти, които след престой в единия отбор са преминали директно в другия. Първият, който го прави, е Христо Златински. Със свободен трансфер през лятото на 2013 година заиграва при "орлите", с които печели титлата на България.

Другият състезател е Димо Бакалов, който, разбира се, също става шампион на страната. Той също осъществява свободен трансфер, като това се случва през лятото на 2018 година.

Именно с единия от тях медията ни се свърза и осъществи интервю преди сблъсъка. Вижте за кого се надява да отиде титлата Христо Златински - за Лудогорец или за Локомотив Пловдив.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички