Дуелът Лудогорец - Локомотив Пловдив: Нищо общо с това, което беше - пред какво е изправен лидерът в Първа лига?


Дуелът Лудогорец - Локомотив Пловдив: Нищо общо с това, което беше - пред какво е изправен лидерът в Първа лига?
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

2927 0

Локомотив Пловдив се радва на невиждан в историята си старт на българския шампионат. "Смърфовете" завършиха наравно в първия си мач, а след това записаха серия от цели 9 поредни победи. Сега обаче гостуват на шампиона Лудогорец.

Локомотив Пловдив търси позагубена силна форма срещу Лудогорец

"Орлите" бяха пети преди старта на междинния кръг - с 16 точки и на 12 зад лидера. Разградчани обаче са с два мача по-малко. Освен това те доминират твърде осезаемо в това съперничество в последно време. В статистиката не влизат приятелски мачове.

Домакините от днешния мач са в серия от 5 поредни победи срещу опонента, а освен това в последните 14 мача от първенството имат 11 победи и само 2 загуби (един сблъсък е завършил наравно). В този смисъл представянето на Локомотив изглежда кошмарно срещу този съперник.

Имаше обаче един много силен период за "смърфовете" конкретно срещу Лудогорец откъм резултати. От есента на 2015 година до лятото на 2021-ва двата отбора изиграват общо 21 мача помежду си във всички турнири, като изходът е далеч по-разнопосочен.

В тях "орлите" отново имат предимство, но с едва 11 победи срещу 7. Мачовете, завършили наравно, са 3. Все пак и в този случай се усеща осезаема голова разлика - 37 срещу 20 в полза на "зелените".

Общо всички сблъсъци между тези опоненти в историята са 41. В тях Лудогорец има сериозно преимущество - 27 победи, 9 загуби и 3 равенства. Головата разлика пък е над два пъти в полза на "орлите" - 73 срещу 31.

Предимството на Лудогорец срещу Локомотив Пловдив

Едва ли е изненада за някого и фактът, че разградчани са с доста по-скъпо оценен състав. Те са оценени на общо 39,85 милиона евро, докато показателят при Локомотив Пловдив в това отношение е близо 4 пъти по-малък - 8,11.

Средно един футболист на Лудогорец струва 1,42 милиона евро, докато такъв на Локо - 353 хиляди евро. Средната възраст при домакините е значително по-висока - 27,7 срещу 23,7. В тима има 7 национали срещу 0 за "смърфовете". Много голяма е разликата и при чуждестранните футболисти - 22 за "орлите" и 8 за пловдивчани. Един и недостижим пък е големият голмайстор в съперничеството Лудогорец - Локомотив Пловдив.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички