Какво следва, ако Лудогорец и ЦСКА са с равни точки в края на сезона от Първа лига?


Какво следва, ако Лудогорец и ЦСКА са с равни точки в края на сезона от Първа лига?
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

7396 0

Ситуацията в българската Първа лига значително се промени след последния 28-и кръг. Както е известно, в него се състоя голямото дерби за върха в класирането. То бе спечелено от хегемона у нас за последните над 10 години Лудогорец.

"Орлите" сломиха трудно в изключително напрегнат и емоционален двубой отбора, който бе лидер в Първа лига през последните месеци - ЦСКА. На "Българска армия" близо 20 хиляди зрители бяха покосени от поражението с 0:1.

Все пак борбата за титлата със сигурност не може да бъде определена като приключила, тъй като разликата между двата отбора е само една точка. До края на редовния сезон остават два мача, а след това в плейофната фаза предстоят още по пет за тимовете от първата шестица.

Това автоматично означава и още един пряк дуел между "зелени" и "червени". Ако обаче класирането се задържи до края на редовната фаза и Лудогорец завърши първи, то този път сблъсъкът между тях ще се състои в Разград.

Какво обаче ще се случи, ако в края на сезона съперниците са били все така равностойни и финишират с напълно идентичен брой точки? Още отсега е ясно развитието при такъв вариант.

Равни точки = по-малко точки за ЦСКА от Лудогорец

В България при равен брой точки не се гледа головата разлика като първи фактор, както е във Висшата лига, например, а се гледат преките сблъсъци между отборите. Тук "орлите" имат преимущество, което няма как да се промени - те са спечелили и двата сблъсъка.

Дори и този на "Българска армия" обаче да бе завършил наравно, ЦСКА отново нямаше да има шанс да измести "орлите" при равен брой точки, тъй като двубоят от плейофната фаза не влиза като фактор за "преките сблъсъци между отборите".

Причината за това е, че в плейофите се състои само един двубой между отборите (само единият отбор минава отново като домакин) и според БФС не би било коректно спрямо феърплея този мач да се зачита към "преките сблъсъци".

След ЦСКА - Лудогорец 0:1 пък в Сърбия сравниха Саша Илич с Микел Артета.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички