Прокоба тегне над "Армията": Пълните трибуни почти винаги страдат


Прокоба тегне над "Армията": Пълните трибуни почти винаги страдат
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

4814 0

Черна прокоба, която тегне над стадион "Българска армия", заподозряха, че има колегите от "Труд" след загубата на ЦСКА с 0:1 от Лудогорец снощи. Тя прати "червените" на второ място във временното класиране пред погледа на десетки хиляди фенове, дошли да подкрепят любимия си тим.

Прокобата се случва, когато трибуните на стадиона в Борисовата градина са пълни. През 21-ви век тя няколко пъти влиза в сила. Единственото изключение е триумфът над Байер Леверкузен, направил ЦСКА първия български отбор, влязъл в групите на европейски клубен турнир.

Вероятно най-много публика след демократичните промени "Българска армия" събра през 1991 година срещу Хабургер. Тогава входът бе свободен, а запалянковци гледаха мача и от клоните на близките дървета. ЦСКА обаче катастрофира с 1:4.

До края на 20-и век стадионът на "червените" се напълни докрай още два пъти - срещу Атлетико (Мадрид) и 2:4 и срещу Нюкасъл при 0:2.

През новия век прокобата продължи. Пред пълни трибуни родният гранд загуби от Милан с 0;1, отпадна след 3:3 с Блекбърн, 2:2 с Бешикташ и 1:1 с Тулуза, отстъпи с 0:1 от Хамбургер. Други примери са пряката битка за титлата с Лудогорец през 2019 г. и катастрофалния пропуск от дузпа на Али Соу, полуфиналният реванш с Ботев Пловдив за Купата на България същата година и други. След всички тези отчаяния, снощи "червена" България отново напълни своя стадион, очаквайки прокобата на съоръжението и тази в Първа лига да паднат едновременно, но уви...

Съществуват и добри примери през новия век като историческия полуфинал с Берое, спечелен с общ резултат 4:0 в един от най-романтичните сезони в историята на ЦСКА (2016 г.). Тогава билетите за срещата свършиха за броени минути, а момчетата на Христо Янев направиха невъзможното, отстранявайки фаворита и по-късно вдигайки трофея.

След загубата лидерът на "червените" фенове благодари на всеки един от тях

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички