Ангел Червенков: ЦСКА имаха по-чистите положения за гол, битката за титлата ще бъде до края


Ангел Червенков: ЦСКА имаха по-чистите положения за гол, битката за титлата ще бъде до края
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2985 0

Бившият футболист и треньор в ЦСКА Ангел Червенков коментира случилото се на стадион "Българска армия" на 30 април, когато бе загубена битката с Лудогорец (0:1) от 28-ия кръг на Първа лига.

"От спортно-техническа гледна точка се очакваше един завързан стратегически двубой, който да даде голям заряд на всичко, което се желаеше от двата отбора, но видяхме повече борба и по-малко футбол. Видяхме два отбора, които не искат да рискуват и да предприемат нещо по-сериозно в нападение, а по-скоро гледаха да пречат на противника си. Затова не се получи добър мач от спортно-техническа гледна точка, но залогът е много голям, когато преследваш първото място", заяви Червенков пред "Мач Телеграф" и допълни:

"ЦСКА имаха по-чистите положения за гол, но не успяха да реализират. Оттам се получи грешка в отбраната, когато получиха гола. ЦСКА да не може да прочете такава ситуация.... И да не можеш да реагираш, да не знаеш кой е най-опасен и как да го спреш, това е сериозна грешка, работа на треньорския щаб".

Според помощник треньора на "армейците" в периода 2003-2007 година, борбата за титлата в Първа лига през сезон 2022/23 все още не е решена:

"Битката ще бъде до края, докато един от отборите се отдалечи достатъчно, за да не може да бъде преодолян. Много мотивирани и амбицирани са и двата отбора. Лудогорец показва по-голямо футболно желание, амбиция и мотивация след назначението на Ивайло Петев. Те знаят, че има още достатъчно мачове до края, ако се отпуснат могат да загубят точки, което ще им коства титлата. Всичко е в ръцете на двата отбора. И двата тима имат проблеми в окомплектоването на състава, но това е част от играта. Въпросът е кой и как ще намери точният баланс и ще завърши първенството по подобаващ начин", подчерта 58-годишният Червенков.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - ЦСКА без двама за гостуването на Хебър в Пазарджик, Саша Илич получи и 1 добра вест!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички