Нордселанд започна безмилостно в Дания, но забави темпото в последните 4 мача, с Лудогорец делят сходни показатели


Нордселанд започна безмилостно в Дания, но забави темпото в последните 4 мача, с Лудогорец делят сходни показатели
Снимка: Lap.bg

1499 0

Лудогорец ще излезе тази вечер във втория си мач от груповата фаза в Лигата на конференциите. В първия "орлите" разбиха с 4:0 Спартак Търнава, но сега ще имат доста по-сериозно предизвикателство в лицето на датския Нордселанд.

Още с тегленето на жребия двата тима се очертаха като фаворити за второто място и именно заради това днешният сблъсък е от голямо значение. Датчаните все още са с 0 точки след загубата от фаворита Фенербахче.

Как се представя Нордселанд в датското първенство?

От началото на сезона Нордселанд се представя изключително добре в местната Суперлига. Там са изиграли 10 двубоя, като в тях имат една единствена загуба. Тя е от Силкеборг в края на август. Съставът на Йоханис Торуп тръгна много силно в шампионата с 4 поредни победи. В последните си двубои обаче е малко по-неуверен и вече има 4 поредни равенства, включително и с лидера Копенхаген. Съперникът на Лудогорец пък е трети с 19 точки, 3 по-малко от върха.

Прави впечатление още, головата разлика на отбора. Той е с най-малко допуснати голове от всички останали в лигата - 8. Като има вкарани 21, с което постига и най-голяма голова разлика. Единствено Копенхаген има също толкова отбелязани попадения. 

Лудогорец също с най-добра голова разлика

Що се отнася до представянето на Лудогорец в Първа лига, то има какво да се желае, сравнено с предните години. Родният шампионат навлиза този уикенд в 13-ия си кръг, но разградчани имат два отложени двубоя - със Славия и с ЦСКА 1948.

От 10 изиграни двубоя има две загуби и две равенства. Пораженията са от Черно море и Крумовград, а хиксовете срещу пловдивските Локомотив и Ботев. В класирането "орлите" са шести с  20 точки, 9 зад лидера Локомотив Пловдив, който обаче има всички изиграни 12 двубоя. Както и Нордселанд, Лудогорец също има най-добрата голова разлика в първенството. Съставът на Ивайло Петев е отбелязал обаче повече голове - 26 и е допуснал 8.

Какво ще покаже сблъсъкът на двете атакуващи формации и кой ще излезе крайният победител - ще разберем тази вечер от 22 часа, а двубоя Нордселанд - Лудогорец ще може да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички