Директен сблъсък за второто място: Нордселанд впечатлява с голова разлика преди мача с Лудогорец в Лигата на конференциите


Директен сблъсък за второто място: Нордселанд впечатлява с голова разлика преди мача с Лудогорец в Лигата на конференциите
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

4821 0

Нордселанд приема Лудогорец на "Right to Dream Park" в Лигата на конференциите в четвъртък вечер (05.10) от 22 часа. Сблъсъкът е от група H на надпреварата, а главен съдия ще е албанецът Юджин Джая.

Срещата е много важна и за двата отбора, тъй като още при жребия този сблъсък бе определен като битката за второто място. Категоричен фаворит в нея е Фенербахче, а Спартак Търнава - поне засега, остава в периферията.

Нордселанд започна кампанията си в груповата фаза с поражение от 3:1 срещу турския Фенербахче в среща като гост, което ги оставя трети в група H с 0 точки. Това беше вторият неуспех на датския отбор в 10 мача, но могат да имат увереност от впечатляващото си домакински рекорд.

Отборът може да се похвали с четири победи в последните си пет домакински мача и се надява да увеличи този рекорд срещу гостите от  в четвъртък. В датската Суперлига Нордселанд е трети с 19 точки след 10 кръга и е на три точки зад лидера Копенхаген. Освен това държи най-високата голова разлика (+13).

Лудогорец ще се изправи срещу този тим за първи път, като ще се стреми да запази доскорошната си инерция. Българският тим е непобеден в последните си седем мача във всички състезания. Те са на върха на група H след триумф с 4:0 над Спартак Търнава в първия мач, изравнявайки се с три точки с втория Фенербахче. Освен това влиза в този мач на фона на три поредни победи. Последната, от които бе срещу Левски в София.

Любопитни факти преди двубоя:

  • Нордселанд спечели три пъти и завърши наравно два пъти в последните си пет домакински мача.

  • Датският тим загуби само два пъти в последните си 10 мача във всички турнири.

  • Нордселанд изигра пет мача и спечели три в Лига на конференциите Европа, Лудогорец има една, но преди това започна в Шампионска лига, а след това и в Лига Европа

  • Лудогорец спечели три пъти и загуби два пъти в последните си пет мача като гост.

  • Нордселанд спечели веднъж, завърши наравно три пъти и загуби веднъж в последните си пет мача, докато Лудогорец спечели три пъти и завърши наравно два пъти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички