Хеттрик на Кирил Десподов огорчи Черно море и зарадва Петев при повторния му дебют в Лудогорец


Хеттрик на Кирил Десподов огорчи Черно море и зарадва Петев при повторния му дебют в Лудогорец
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

4045 0

Лудогорец стигна до трудна победа с 3:2 срещу Черно море в 23-ия кръг на Първа лига. Това бе бъде повторен дебют на Ивайло Петев начело на "орлите" след завръщането му преди дни. Разградчани два пъти изоставаха в резултата, като Исмаил Иса отбеляза две попадения (8' и 34'). За "орлите" и трите гола бяха дело на Кирил Десподов (20', 75', 90'+1).

След двубоя Лудогорец е втори с 53 точки, с една по-малко от лидера ЦСКА. "Червените" по-късно днес гостуват на ЦСКА 1948, където ще опитат да върнат преднината си от 4 точки. Черно море пък е седми с 36 точки.

Лудогорец бе отборът, който през по-голямата част от двубоя владееше инициативата и бе по-активен в атака. Това обаче не бе достатъчно, тъй като грешките им в атака се оказаха фатални и допуснаха цели две попадения, дело на Исмаил Иса в 8' и 34'. Кирил Десподов успя да вкара в 20", с което да донесе временно равенство в двубоя.

И през втората част по-активни в атака бяха "орлите", но най-интересните събития се случиха в 72'. Тогава капитанът на гостите Васил Панайотов получи втори жълт картон, респективно червен картон, заради нарушение срещу Спас Делев, което се оказа в наказателното поле. Реферът отсъди дузпа, а зад топката застана Кирил Десподов, който бе безгрешен за 2:2. В добавеното време отново българският национал се разписа от фал, за да оформи своя хеттрик и да донесе победата на "орлите".

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ЛУДОГОРЕЦ - ЧЕРНО МОРЕ?

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Изненадващо срещата не започна с домакински натиск. Дори напротив - играчите на Илиан Илиев бяха малко по-активни в атака. Това даде резултат и още в 8' "моряците" успяха да открият резултата. Сула и Фернандес комбинираха, след което топката стигна до Исмаил Иса. От наказателното поле нападателят не сгреши за 0:1.

Определено след попадението на Черно море "орлите" вдигнаха сериозно оборотите. В 12' Тодор Неделев отправи много опасен и силен удар, но нацели напречната греда. Малко след това Десподов успя да овладее подаване в наказателното поле, но завършващият удар му бе изключително неточен.

Натискът на разградчани даде резултат и в 20' изравниха резултата. Отново главно действащо лице бе Десподов. Тиаго подаде към българския национал, който нахлу в наказателното поле и с диагонален удар по земя се разписа - 1:1.

В 32' се стигна до нова опасност за домакините, но тя бе изпусната от Доминик Янков, чийто удар мина покрай вратата. След силните минути в атака за отбора на Ивайло Петев позабрави за отбранителните действия. В 35' Черно море организира контраатака, като Алекс Фернандес комбинира с Иса, който с едно докосване отигра и отбеляза второто си попадение в двубоя - 1:2. До края на полувремето "орлите" така и не съумяха да направят нещо особено опасно пред вратата на Дюлгеров.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с домакински натиск, в 51' Нареси стреля опасно с глава, но Дюлгеров показа хубав рефлекс и изби. Малко след това Ивайло Петев направи първата си смяна - на мястото на Тодор Неделев влезе Спас Делев.

В 57' "моряците" бяха близо до трети гол, като Мазир Сула отправи удар по диагонала, но покрай целта. В 62' Десподов центрира към Тиаго, но и неговият опит мина покрай вратата. 10 минути след това дойдоха и най-интересните събития за втората част. Капитанът на гостите Васил Панайотов получи втори жълт картон заради нарушение срещу Спас Делев, което се оказа в наказателното поле. Реферът отсъди дузпа, а зад топката застана Кирил Десподов, който бе безгрешен за 2:2.

Разградчани засилиха натиска, но "моряците" показаха много добри отборни действия в защита. В 82'  Десподов намери в наказателното поле Русо, но ударът му бе неточен. В заключителните минути от редовното време се стигна до много тежък сблъсък в наказателното поле на Черно море. При центриране Дюлгеров излезе, за да улови топката, но се удари много тежко в главата със съотборника си Живко Атанасов. Заради инцидента се наложи смяна на вратаря, като влезе Георги Георгиев.

Това доведе и до сериозно продължение от 9 минути. Именно в него Лудогорец стигна до ново попълнение - отново дело на Кирил Десподов, който оформи своя хеттрик.От фал Десподов успя да изненада резервния вратар Георги Георгиев с удар в долния десен ъгъл за 3:2.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лудогорец: 1 Серджио Роб Падт, 2 Пипа, 3 Антон Недялков, 6 Якуб Пиотровски, 9 Игор Тиаго , 11 Кирил Десподов, 22 Франко Русо, 24 Оливие Вердон, 30 Педро Нареси , 64 Доминик Янков, 88 Тодор Неделев

Черно море: 25 Иван Дюлгеров, 3 Живко Атанасов, 4 Росен Стефанов, 2 Цветомир Панов, 6 Виктор Попов, 71 Васил Панайотов, 77 Стефан Велев, 8 Мазир Сула, 11 Алекс Насименто Фернандес, 19 Александър Василев, 86 Исмаил Иса

ПРЕДИ МАЧА

Настоящата форма на шампионите не е такава, каквато сме свикнали да виждаме. Те продължават да са на второ място в класирането, а в миналия кръг на родния шампионата паднаха от борещия се за оцеляване Пирин (Благоевград).

През пролетния полусезон разградчани записаха 2 победи, равенство и загуба, а отпаднаха и от Лига на конференциите в първите плейофи на турнира.

Черно море също е в колеблива форма, като резултатите им през пролетта са същите като тези на Лудогорец. В последния кръг "моряците" отстъпиха с 1:2 на Ботев (Пловдив).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички