Илиан Илиев с опасения: Не е идеалният момент да гостуваме на Лудогорец


Илиан Илиев с опасения: Не е идеалният момент да гостуваме на Лудогорец
Снимка: Lap.bg

3312 0

Треньорът на Черно море - Илиан Илиев, сподели впечатленията си от своите възпитаници след подновяването на сезона у нас. Той даде мнение и относно предстоящия двубой с Лудогорец от 23-ия кръг на Първа лига, за който остана скептичен.

"Моряците" провеждат добър сезон до момента. Варненският тим е далеч от върха, но пък заема 5-ата позиция в класирането с актив от 36 точки, на само две зад четвъртия Локомотив Пловдив.

През настоящата кампания варненци спечелиха 10, завършиха наравно 6 и загубиха 6 от мачовете си в първенството. Тимът прибра 7 точки в първите си 4 срещи след подновяването, а целите му са дори още по-високи.

"От спечеленото на чужд терен съм доволен, но от представянето ни у дома – не. Това трябва да го променим, тъй като мачовете, които ни предстоят, са също толкова важни, колкото и предишните. Имаме контрол на мачовете у дома, но в завършващата фаза има много какво да се желае. За съжаление, опциите ни в атака са ограничени, тъй като новите играчи още не са получили права или са с проблеми", коментира Илиев пред "Гонг", разкривайки позитивите и негативите в играта на възпитаниците му.

"Като държане и владеене на топката се подобрихме, а на моменти преходът ни като загубим топката също е добър. Необходимо е обаче да коригираме грешките, които допускаме в дефанзивен план и заради които изгубихме точки. Особено голове като тези в последния мач, не бива да допускаме занапред. Искам да се подобрим във всяко едно отношение, но най-вече да не подценяваме дадени ситуации в защита и да реагираме по-добре на тях", каза той и допълни за проблемите на собствен терен.

"На чужд терен имаме повече пространства и стават по-отворени мачове, докато у дома съперниците са по-затворени. Ние обаче трябва да намираме верните решения за противодействие срещу сгъстена защита. Другото е, че играем по-освободено като гости, а на свой терен с малко напрежение, може би, защото искаме да печелим победи на всяка цена и на "Тича". Но трябва да преодолеем това напрежение, за да се справяме по-добре и пред нашата публика, защото имаме тяхната подкрепа", допълни наставникът.

Опасенията и желанията преди двубоя с Лудогорец

"Това, което се случи в предния мач на Лудогорец, не е добре за нас, а качествата на Ивайло Петев са известни и няма какво да ги коментирам. Когато има нов треньор, има и различен импулс за играчите и мобилизацията на Лудогорец срещу нас няма да е както от мача с Пирин, когато подцениха нещата. Не е идеален момент за Черно море това гостуване, но трябва да се справяме, тъй като много е сгъстено зад нас и пред нас в класирането и се нуждаем от точки", сподели Илиан Илиев.

И докато "моряците" мислят за трудностите в елита, клубът се възползва до последния момент от зимния трансферен прозорец у нас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички