Георги Караманджуков: Все някога ще загубим титлата, лошите терени ни пречат


Георги Караманджуков: Все някога ще загубим титлата, лошите терени ни пречат
Снимка: Lap.bg

3691 0

Спортният директор на Лудогорец - Георги Караманджуков, сподели мнение, че разградчани ще се борят докрай за 12-и пореден триумф в родното първенство.

В момента "орлите" участват на два фронта - този в Първа лига и в Лигата на конференциите, където в първия кръг от 1/16 финалите у дома се разправиха с 1:0 с Андерлехт. В елита ни пък възпитаниците на Анте Шимунджа заемат второто място в класирането. Те имат актив от 49 точки и са с 1 зад първия ЦСКА.

"Искаме титлата, защото само тя осигурява участие в квалификациите на Шампионската лига и Лига Европа, която в новия си вариант си е мини Шампионска лига. Лудогорец не отписва никакви турнири, навсякъде играе с най-доброто, с което разполага в момента. Титлата обаче е приоритет", заяви Караманджуков пред "БНТ1"  и продължи.

"ЦСКА? През годините винаги сме искали да имаме сериозна конкуренция. Когато има изравнени сили на повече отбори, се играят по-истински мачове. Това вдига и нашето ниво. Защото е много трудно да настроиш футболистите. Колкото и да си говорим и да ги мотивираме - едно е да се връщаш от "Олимпико" в Рим, друго е, без да обиждам, да гостуваш у нас. Мотивацията е съвсем друга. Когато си станал шампион с 21 точки разлика, е трудно да кажеш на играчите, че годината ще е тежка. Трудно е... Да не забравяме, че сме изиграли с 10 мача повече от всички наши конкуренти за титлата, а с някои разликата ще стане 16 - това си е един полусезон повече.

Искам всеки клуб да инвестира в подобряване на бази, терени и наистина мачовете да са празници. Защото без добър терен и обстановка за игра, футболистите няма как да показват най-доброто от себе си. Лошите игрища изравняват възможностите на футболистите. Все някога няма да станем шампиони, то е ясно това нещо. Няма такъв клуб в света, който да е постоянно, вечно на върха. Ние също не сме абонирани за това нещо, разбираме го добре, за да си постигнем целите", заяви Караманджуков пред БНТ1.

"Лудогорец все е виновен на някого. Когато искаш да станеш шампион на всяка цена, ще станеш веднъж. Няма как да си 11 години подред. В кръга на шегата, понякога искам да се откажем, за да стане някой друг. Защото в последните 7 години имаме участие в групите на Шампионската лига, а след това 6 поредни в тези на Лига Европа. Там се показва всичко", завърши той.

Ето какво каза за целите на своите играчи и треньорът на "орлите" Анте Шимунджа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички