Георги Караманджуков даде своята оценка за представянето на Лудогорец през миналия сезон и говори за бъдещето на тима


Георги Караманджуков даде своята оценка за представянето на Лудогорец през миналия сезон и говори за бъдещето на тима
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

2411 0

Спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков направи равносметка за изминалата година и сподели очакванията си за предстоящия сезон. Той не изключи възможността да се стигне до входящи и изходящи трансфери в клуба и сподели, че целите пред разградчани са ясни - спечелването на купа и титла.

"Използвам възможността да пожелая успех на всички отбори, които ще представляват България в евротурнирите. Лудогорец изпраща една трудна, но доста успешна година. Не само поради факта, че станахме шампиони с рекордна разлика, но и това, че през последните години обновихме отбора", започна Караманджуков.

„Не беше лесно да намерим заместници на футболисти като Марселиньо, Дяков, Моци, Клаудиу, Вандерсон, които в продължение на 8-9 години бяха гръбнакът и моторът на Лудогорец. Новите хора, които привлякохме, доста добре се адаптираха. Ние имаме нашите си виждания и проблеми, но с усилията на треньорския щаб и ние като ръководство, това подмладяване ще премине по-леко. В цялата история на Лудогорец този отбор е най-младият.

И като финансови приходи годината беше доста успешна. Направихме няколко добри трансфера на наши състезатели. Пожелавам здраве на нашите футболисти и успех най-вече в евротурнирите. За цели е излишно да говорим. Всички знаете, че Лудогорец се цели в най-високите отличия - купи и титли.

Имаме играчи, които имат действащи договори с нас и те ще се завърнат. Към част от тях има интерес. Не изключвам възможността да се стигне и до изходящи трансфери. Те никога не са били на всяка цена за Лудогорец. Основно е желанието на старши треньора. Футболистите, които са му необходими за постигането на оптимално добро представяне в Европа. Ще действаме по този начин. Хората, на които Шимунджа няма да разчита, ще ги преотстъпим или ще се разделим с тях.

Ние винаги сме искали да стигнем до трансфер на български футболист. По този начин да помогнем дори финансово на родните клубове. За съжаление изборът е доста ограничен. През годините сме имали интерес към Тодор Неделев и към други българи. Зимата, въпреки че е над средната футболна възраст, привлякохме Спас Делев. Свалям му шапка за професионалното отношение, което показва. Надяваме се, че Антон ще бъде готов на 100% и ще бъде на разположение на старши треньора, защото той е много важен футболист за тима", сподели Караманджуков.

"Г-н Шимунджа много харесва Илкер Будинов и Тихомир Димитров от академията, но взехме решение да ги преотстъпим, за да натрупат малко опит в А група. В Лудогорец няма да имат възможността да получат много игрови минути, а Б група им идва по-ниско ниво. Не пропускаме и не игнорираме българските варианти за Лудогорец.

Много клубове направиха тимове в Трета лига. Ние се отказахме от U19, защото колкото по-рано започнат да играят мъжки футбол, толкова по-добре. Школата изпраща една успешна година, в която 15-годишните и 17-годишните станаха шампиони. Старши треньорът е заявил пред ръководството на кои позиции иска да повишим конкуренцията. Работим по въпроса. Когато всичко е на 100%, тогава обявяваме нещата. Не искаме да се шуми по няколко причини. Очакваме и някои входящи трансфери", разкри спортният директор на шампионите.

Георги Караманджуков даде своето мнение относно предложението българското първенство да започва по-рано, за да могат нашите отбори да са в добро състояние за мачовете от евротурнирите.

"Тази година, заради световното първенство през зимата, на 15 ноември трябва да свърши есенният дял на първенството. От Левски искаха шампионатът да започне на 20 юни, но за тази година това беше немислимо, защото трансферният прозорец у нас отваря на 1 юли. Това означава, че всички нови футболисти в клубовете щяха да бъдат използвани едва след 6,7 кръг.

Решението, което ще се вземе, трябва да бъде добре обмислено. За тази година беше невъзможно - и от ЦСКА искаха по-ранен старт на шампионата (2 юли), но нямаше как да се случи чисто административно. Ако това се случи от следващото първенство, това значи, че от БФС трябва да променят трансферният период.

Треньорите също трябва да кажат мнението си за тази промяна. Всичко, което е положително за българския футбол, трябва да бъде сторено. Ние сме най-потърпевши от ситуацията - влизаме в евротурнирите без един официален мач. Срещаме много трудности срещу отбори, които се намират в разгара на първенството си. Има и много други неща, с които трябва да се съобразим. Решението трябва да бъде дълготрайно, а не да го променяме през година-две", добави шефът на Лудогорец.

Вижте още: Ето какво заяви една от звездите на Лудогорец за евентуален изходящ трансфер през лятото

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички