Генчев обясни защо Лудогорец ще е пак шампион с 10 точки пред ЦСКА


Генчев обясни защо Лудогорец ще е пак шампион с 10 точки пред ЦСКА
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2959 0

Бившият треньор на Лудогорец Станислав Генчев призна, че иска да продължи кариерата си в чужбина. Той сподели, че е готов да приеме всяко едно предложение в момента. Генчев прогнозира, че "орлите" ще станат отново шампиони на България, като ще завършат с 10 точки преднина пред ЦСКА.

"С хората от Разград преценихме, че е по-добре да направя стъпка назад и да напусна Лудогорец, защото така ще мога да се развия като старши треньор на друго място. Логично е да искам в чужбина. За съжаление обаче българските треньори не се котират добре зад граница. Аз обаче имам доста успехи - най-младият български наставник, който вкарва и изкарва отбор от групите на Лига Европа. Победи с 5:1 над ЦСКА (Москва) и 3:0 над Ференцварош. Освен това, Лудогорец е голяма марка, а аз водих този отбор три пъти. Ще ви кажа честно - в момента съм готов да изслушам всяка оферта", коментира Генчев пред "Мач Телеграф".

"Според мен Лудогорец ще е шампион с поне 10 точки разлика. Просто те са по-добри от ЦСКА. Освен това, приограмата на "червените" е по-тежка. Лудогорец вече мина тежките гостувания на Локо (Пд), Ботев (Пд), Левски. ЦСКА тепърва има да играе тези мачове. Лудогорец има и предимство с преките мачове след редовния сезон. Ако те завършат като лидери, ще бъдат домакини на ЦСКА в плейофите", посочи младият треньор.

Според него в треньорската професия досега е научил най-много от последния треньор на разградчани - Валдас Дамбраускас. "Млад треньор, който иска да се развива постоянно. Това, което Лудогорец постигна с него - класиране на плейоф в Шампионска лига и елиминиране на гранд като Олимпиакос, не е случайно. Точно заради това освобождаването на Валдас се отрази негативно на отбора", категоричен бе той. Друг бивш треньор на Лудогорец - Стойчо Стоев, не споделя изцяло мнението на Генчев дали тимът ще е отново шампион.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички