В Шотландия се чудят на интереса от Рейнджърс към Кирил Десподов


В Шотландия се чудят на интереса от Рейнджърс към Кирил Десподов
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

17876 0

Спекулациите, че шотландският гранд Глазгоу Рейнджърс желае да привлече звездата на Лудогорец – Кирил Десподов, не стихват, а близкият журналист до клуба от Острова Пийт Орурк призна, че се съмнява крилото от Кресна да подсили актуалния шотландски шампион.

25-годишният бързоног халф е спряган за преминаване на „Айброкс“ след назначението на Джовани ван Бронкхорст начело на отбора, но клубът вече се подсили с Джеймс Сендс от Ню Йорк Сити и Джон Сутар от Харт, което подтикна Орурк да смята, че Рейнджърс няма да правят повече движения по трансферния пазар.

През този сезон Десподов показва добри статистически данни за себе си, след като има шест гола и е дал толкова асистенции в Първа лига.

„Десподов от Лудогорец е ново име за мен и не знам много за него, ако трябва да бъда честен. Изглежда, че е много бърз, но не смятам, че той е на върха в трансферната листа на Рейнджърс“, каза той пред GiveMeSport.

Трябва ли Рейнджърс да купи Десподов?

Ако отборът има интерес към него, според Орурк, клубът трябва да разгледа внимателно пазара поради провала на българина за утвърждаване в европейския футбол при периода му в Каляри. Според него българинът има талант, след като е дебютирал едва на 16 в професионалния футбол и подчертава, че път му е дал легендата Христо Стоичков.

Репортерът се позовава и на факта, че статистическите показатели на Десподов изглеждат наистина добри, но с оглед лошия му престой на Ботуша, то шотландският гранд трябва да прецени добре вариантите си преди да форсира евентуална оферта към „Хювефарма Арена“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички