Фантастичен Лудогорец порази Рома в Лига Европа!


Фантастичен Лудогорец порази Рома в Лига Европа!
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

16269 0

Отборът на Лудогорец изигра изключително силен мач и победи италианския Рома на старта на двата отбора в групите на Лига Европа с 2:1. „Орлите“ поведоха в резултата чрез Каули Оливейра в 72-ата, а четири преди края Елдур Шумородов изравни за „джалоросите“.

Влезлият като резерва нов футболист в Разград – Нонато, обаче дебютира мечтано за Лудогорец, за да донесе трите точки на своя нов клуб.

На фона на изиграния мач "орлите" напълно заслужиха трите си точки с оглед представянето си, след като Рома далеч не изглеждаше в оптималното си ниво, но хората на Анте Шимунджа сториха всичко необходимо това да се случи. 

"Орлите" са втори в група С с три точки, след като Бетис победи с чистото 2:0 ХИК Хелзинки и поради по-добрите си показатели при головата си разлика оглавиха групата. В следващия рунд Лудогорец има визита в Испания на Бетис, докато Рома приема ХИК.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът стартира с удар с глава на Кристанте пред пълните трибуни в Разград, но той не затрудни Падт. След това "орлите" имаха желания за дузпа, но Поусън не отсъди наказателен удар, а в четвъртата Кирил Десподов се озова сам срещу Свилар, но не посмя да шутира, а потърси връхлитащия Текпетей, който се размина с кълбото.

Последва добра възможност за Текпетей, който получи диагонален пас от Антон Недялков и премина край Ибанес, но след това Кристанте му отне топката. В хода на първата част Лудогорец добре затваряше зоните по терена, което затрудняваше задачата пред футболистите на Моуриньо да отправят удари посока вратата на "орлите".

В 35-ата пък гостите спечелиха ъглов удар, а след него Джанлука Мансини се извиси над всички и обърна топката с глава към вратата на Падт, ала тя срещна страничния стълб на вратата на Лудогорец.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Полувремето стартира с голям шанс за Рома, след като Андреа Белоти се озова сам срещу Падт и опита да го прехвърли, но стори това и с вратата на родния тим. В 51-ата Пауло Дибала шутира от въздуха, но Падт спаси.

След 62 минути Фон Витри центрира отдясно за Десподов, който надскочи Ибанес и стреля с глава, но прати топката на трибуна "Моци". В 72-ата минута Лудогорец откри резултата на именития си съперник, след като Алекс Фон Витри пропусна елегантно топката за връхлитащия Каули. Бразилецът напредна към наказателното поле на Рома, като нито един бранител на "вълците" не го атакува и шутира с левия крак, пращайки топката във вратата за 1:0.

120 секунди след това Текпетей видя непокрития Каули, който стреля от дузпата от движение, но встрани. Рома наложи масиран натиск и в 84-ата имаше претенции за дузпа, но Поусън не посочи бялата точка. При корнера пък Пелегрини беше оставен напълно непокрит и стреля от няколко метра с глава, но някак неточно.

В 86-ата устремът на римляните даде резултата, а отбраната на Лудогорец забрави за Шумородов, който отблизо с глава матира родната отбрана - 1:1.

Две преди края обаче влезлият като резерва Нонато попари мечтите на Рома, за да поведе отново Лудогорец напред - 2:1. Това беше и последният по-вълнуващ момент от срещата, като в добавеното време от англичанина Поусън "джалоросите" нямаха сили за нов отговор и Лудогорец сякаш закономерно спечели сблъсъка в североизточна България.

Вижте къде ще предават срещата Лудогорец – Рома

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лудогорец: Падт, Сисиньо, Вердон, Фон Витри, Недялков, Каули, Пьотровски, Шоу, Текпетей, Тиаго, Десподов

Рома: Швилар, Манчини, Смолинг, Ибанес, Челик, Кристанте, Матич, Пелегрини, Жалевски, Дибала, Белоти

ПРЕДИ МАЧА

Лудогорец се класира за груповата фаза, след като елиминира драматично литовския Жалгирис. „Орлите“ ще изправят още срещу Бетис и ХИК Хелзинки, които са другите им два съперника освен Рома.

Тимът на Анте Шимунджа е в серия от четири поредни победи в родния шампионат. Разградчани са на второто място във временното класиране с 19 точки, но са и с два мача по-малко заради ангажиментите си в Европа.

Рома загуби катастрофално с 0:4 при гостуването си на Удинезе в последния кръг на Серия А. "Римските вълци" са на 5-ото място в класирането. През миналия сезон те триумфираха с трофея от третия по сила клубен турнир в Европа – Лигата на конференциите.

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо за трета поредна година идва в България. През 2020-а година, когато водеше Тотнъм, той отстрани Локомотив Пловдив с „шпорите“. След това англичаните се паднаха в една група с Лудогорец в Лига Европа. Тотнъм спечели и двата мача с „орлите“. През миналата кампания пък Рома игра с ЦСКА в групите на Лигата на конференциите.

В исторически план Лудогорец и Рома не са се изправяли един срещу друг. Предстои да видим кой ще спечели първата битка помежду им.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички