Дерменджиев: Изключително лоялен съм към Лудогорец, ще съм доволен на равен с Фенербахче


Дерменджиев: Изключително лоялен съм към Лудогорец, ще съм доволен на равен с Фенербахче
Снимка: БГНЕС

2230 0

Георги Дерменджиев даде първата си пресконференция, откакто се върна на треньорския пост в Лудогорец. Той сподели амбициите си с "орлите" и похвали следващия им съперник - Фенербахче, с който разградчани се срещат в трети кръг от груповата фаза на Лига на конференциите. 

Почит към съперника

"Господин Исмаил Картал е създал един отбор на много високо ниво, на европейско ниво и неслучайно Фенербахче има 17 поредни победи. Винаги е добре като се играе срещу толкова добър отбор с такива добри футболисти. Винаги съм искал моят отбор да играе срещу силен съперник, така се калява.

Надеждата за второто място

Искам тези момчета да играят срещу Фенербахче, защото направиха много добър мач с Аякс. Знам, че ще е трудно. Фенербахче надиграва всичките си съперници. Ще бъда доволен от равенство. То ще допринесе на играчите, точката ще е добре, защото има още време, Лудогорец може да е втори", започна българският треньор.

Похвални думи и за "орлите"

"Лудогорец е един изключително добре структуриран отбор. Има собственици, на които принадлежи, те са го създали. Лудогорец игра в групова фаза на Шампионска лига, сега има отстъпление, което съм сигурен, че собствениците ще коригират и Лудогорец отново ще е в Шампионска лига.

Играчите трябва да си повярват, че имат качество и смятам, че това ще стане с времето. Фенербахче наистина има много силни футболисти и си личи от позицията им. Ще има определен тактическа постановка, дано да имаме успех", продължи Дерменджиев.

Щабът на Дерменджиев

Той сподели, че в момента щабът му се оформя и има треньори, с които иска да работи, но сега те са заети. Бившият национален селекционер потвърди, че ще му помага Светослав Дяков, както и Здравко Здравков, а през следващата седмица ще има още нови в щаба му.

Имало ли е други кандидати за поста?

"Аз съм доволен, че ръководството е избрало мен и не знам дали е имало други кандидати. Кестените знаете как се вадят, а когато е много топло, е проблем. Изключително лоялен съм към Лудогорец и ще направя всичко възможно той да е на това място, на което е бил", завърши треньорът. А ето какво сподели капитанът Антон Недялков преди Фенербахче.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички