Краят на "Дерменджиев II" в Лудогорец дойде със загуба на финал, но шансът за изкупление предстои (ВИДЕО)


Краят на "Дерменджиев II" в Лудогорец дойде със загуба на финал, но шансът за изкупление предстои (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

1259 0

Георги Дерменджиев безспорно е най-успешният треньор в историята на Лудогорец. Българският специалист съумя да вкара "орлите" на два пъти в Шампионска лига (2014/15 и 2016/17), като към това направи и тима от Разград шампион три пъти. Въпреки това вторият му престой начело на отбора не завърши по перфектния начин.

Кошмарният край на ерата "Дерменджиев II"

Годината е 2017-а, а Лудогорец се изправи срещу Ботев Пловдив във финала за Суперкупата на България в качеството си на шампион от първенството. Именно "орлите" бяха абсолютния фаворит за спечелването на ценното отличие, но "канарчетата" имаха други планове.

Срещата започна страхотно за пловдивчани, като още в 16-ата минута Тодор Неделев, който сега защитава цветовете на "орлите", се разписа от свободен удар. Вандерсон съумя да изравни малко след почивката в мач, който бе съпътстван от много напрежение и съответно жълти картони.

В крайна сметка, победителят бе решен след изпълнение на дузпи, а това бе Ботев Пловдив. Футболистите на "жълто-черните" бяха по-точни и с общ резултат 6:5 зарадваха своите фенове със Суперкупата.

Това бе и сблъсъкът, който сложи край на периода на Дерменджиев като старши треньор. Веднага след раздялата "кормилото" в клуба пък бе поето от друг роден специалист, а именно - Димитър Димитров-Херо.

Дерменджиев с шанс за изкупление

6-години по-късно Дерменджиев отново е на "Хювефарма". Родният наставник бе представен официално като новия-стар треньор на "орлите" на 24 октомври. Дерменджиев ще дебютира в третия по сила европейски турнир Лига на конференциите утре (26 октомври) в мач срещу турския гранд Фенербахче на стадион "Шюкрю Сарачоглу" в Кадикьое.

Победа за Лудогорец ще спре Фенербахче по пътя към световен рекорд, а в същото време Дерменджиев ще се реваншира по перфектния начин на феновете от Разград.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички