ЦСКА изпусна златен шанс да подчини Лудогорец в Разград


ЦСКА изпусна златен шанс да подчини Лудогорец в Разград
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

15647 0

Лудогорец и ЦСКА не успяха да се победят в Разград и завършиха 0:0 в първото голямо дерби между 1-и и 2-ия в класирането от последните два шампионата, а геройство на Пламен Илиев в края се оказа причината шампионите да не загубят у дома срещу претендента за златото през настоящия сезон.

Двата отбора направиха добър и динамичен двубой с немалко положения, а в герой действително се превърна Пламен Илиев, който през целия двубой отрази няколко добри ситуации в полза на "червените". Намесата му в 88' обаче беше от огромна класа, след като Фабрини изведе Тиаго сам срещу националния страж, ала не успя да го преодолее.

Лудогорец също имаше своите шансове, а със сигурност домакините ще имат претенции към главния рефер, след като 5 минути преди края можеше да отсъди дузпа в полза на Лудогорец за опасна игра на Албентоса срещу Кешеру. Испанецът закачи с бутоните главата на нападателя, но съдията подмина ситуацията.

Битката между двата отбора започва в 20:30 часа, като може да следите дербито Лудогорец - ЦСКА НА ЖИВО в SportLive.bg.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 5' Али Соу беше изведен сам срещу вратаря, но Терзиев и Недялков успяха да го настигнат и с дружни усилия да предотвратят опасността. В ответната атака Битон беше изведен на границата на наказателното поле, но ударът му мина леко встрани от вратата.

Само 3 минути по-късно отново Али Соу провали усилията на съотборниците си, след като получи страхотен пас от Жеферсон в наказателното поле, но овладя слабо и топката му беше избита. Последва нов натиск на Лудогорец, а Черниаускас трябваше да спасява на два пъти при удари на Свиерчок и Битон - динамично начало, но без голове в първите 15 минути.

В 27' отново ЦСКА получи страхотен шанс да реализира гол, след като Соу изведе Евандро в наказателното поле, но ударът на бразилецът беше слаб и право в ръцете на Пламен Илиев. До края на полувремето двата отбора продължиха да играят в отлично темпо, но без особено опасни положения пред двете врати.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част Лудогорец получи няколко прекрасни възможности да отбележи. По лявото крило Чибота правеше каквото си пожелае, но на два пъти не успя да комбинира със Свиерчок и Жоржиньо, които бяха сами в наказателното поле. Чибота обаче предпочете индивидуалните действия и сбърка.

В 55' Али Соу беше близо до гол, след като надделя във въздуха пред наказателното поле срещу Недялков, а след това се обърна и стреля от 18 метра. Илиев обаче се намеси авторитетно и изби топката. 5 минути по-късно грешка на Занев позволи на Жеферсон да нахлуе безпроблемно в наказателното поле, но ударът му беше отразен лесно от Черниаускас.

Качеството на играта в следващите минути спадна, като преобладаваха нарушенията и накъсаната игра. В същото време двамата треньори направиха и промени в съставите си, но и това първоначално не даде особен резултат.

В 75' Недялков проби през центъра и изведе резервата Кешеру сам срещу вратаря, но румънският ас не успя да насочи топката в очертанията - сериозен пропуск на голмайстора на тима през последните няколко сезона.

5 минути преди края съдията можеше спокойно да отсъди дузпа за Лудогорец, след като Албентоса закачи с бутони главата на Кешеру при центриране, но реферът подмина ситуацията. А само 3 минути по-късно ЦСКА можеше да стигне до победата.

Малко преди последния съдийски сигнал Фабрини изведе перфектно Тиаго в наказателното поле, но Пламен Илиев с крак успя да избие техничния удар на халфа - сериозен пропуск и изпуснат златен шанс за ЦСКА. След скучни 3 минути продължение настъпи и край на срещата - 0:0. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛУДОГОРЕЦ: 23. Илиев, 22. Икоко, 5. Терзиев, 3. Недялков, 4. Сисиньо, 12. Анисе, 25. Баджи, 17. Жоржиньо, 8. Битон, 13. Чибота, 10. Шверчок

ЦСКА: 30. Черниаскус, 25. Албентоса, 24. Томаш, 11. Занев, 19. Турицов, 16. Бикел, 15. Малинов, 3. Жеферсон, 20. Тиаго, 10. Евандро, 22. Соу

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Орлите" можеха да са еднолични лидери, ако бяха спечелили срещу Локомотив (Пловдив), но се намират във възходяща линия и се изправят срещу "червените" само няколко дни след опустошителната победа с 5:0 над ТНС в Лига Европа. Ако спечели днес, шампионът ще се изкачи еднолично на върха.

ЦСКА стабилизира изявите си след колебливото начало и изостава само на 3 точки от днешния си съперник. Възпитаниците на Люпко Петрович не блестят в нападение, но се справят почти безупречно в защита. Записаха и добър резултат срещу Зоря, влизайки в мача с Лудогорец със самочувствието, че могат да спечелят.

През миналия сезон ЦСКА записа победа с 1:0 като гост срещу шампиона, но в мач за Купата на България. Когато мачовете са от първенството обаче, "червените" имат само една победа в Разград.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички