Българин, играл в Лудогорец: Ако не бяха нашите успехи, кой чужденец щеше да дойде в Разград?


Българин, играл в Лудогорец: Ако не бяха нашите успехи, кой чужденец щеше да дойде в Разград?
Снимка: БГНЕС

15765 0

Бившият футболист на ЦСКА и Лудогорец Иван Стоянов, в навечерието на фвубоя между двата тима, коментира приноса на българите към успехите на разградчани и липсата на голяма фенска маса на "орлите".

"Разград е малък град. Има-няма 30 хиляди. Лудогорец не може да се мери с ЦСКА, Левски, Ботев (Пд), Локо (Пд)… За съжаление, ние, българите, изиграхме картите в първите два сезона. Поставихме началото на този проект. Ако ги нямаше нашите успехи, кой чужденец щеше да дойде в Лудогорец? Никой!

След това обаче не бяхме нужни. Въпреки това аз смятам, че разградчани и в следващите години играеха най-добър футбол. Там се инвестира най-много в база. И нека другите взимат пример от тях, а да се спре да се говори, че били хванали някой и така нататък", заяви Стоянов пред "Тема спорт".

Той отказа да назове играчите на двата тима, чиято игра харесва най-много към момента. "Не искам да пропусна някой и да ми се разсърди (смее се). Пожелавам им да играят хубав футбол, а не да гледаме мъка, като тази от мача ЦСКА – Левски. Разбирам, че в този мач напрежението и залогът бяха големи, но подобно поведение на терена не харесвам, а и феновете не искат да виждат това", сподели той.

Играещият помощник-треньор в Сливен допълни: "И дано се дава шанс на повече български футболисти. Защото после говорим, че искаме силен национален отбор. Е, откъде да дойдат тези играчи? Без силни български футболисти в ЦСКА и Левски, няма как да стане!". А ето какво каза Стоянов за дербито днес и битката за титлата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички