Безпощаден Лудогорец разби Балкани в Шампионска лига: "Орлите" заличиха пасива... два пъти (ВИДЕО)


Безпощаден Лудогорец разби Балкани в Шампионска лига: "Орлите" заличиха пасива... два пъти (ВИДЕО)
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

9584 0

Българският шампион Лудогорец разби първенеца на Косово Балкани с 4:0 в мач-реванш от първия квалификационен кръг на Шампионска лига. По този начин "орлите" заличиха повече от категорично изоставането си с 0:2 след първата среща, състояла се в Прищина.

Това е първа победа за Ивайло Петев и компания през новия сезон, като вече е ясен и съперникът във втория квалификационен кръг. Това е Олимпия (Любляна), като първата среща ще се състои през следващата седмица в Разград, а реваншът е седмица по-късно в Словения.

Лудогорец показа съвсем различно лице в сравнение с първия мач и не остави никакви съмнения относно това кой е по-класният от двата тима на терена. Трябва да се отбележи и всички попадения на домакините дойдоха след груби грешки в отбрана на играчите на Балкани.

Още до края на първото полувреме пасивът на "орлите" от първата среща бе заличен след два гола на Бернард Текпетей, който този път започна сред титулярите. През втората част по едно попадение добавиха и Матиас Тисера, и Кайо Видал.

Успехът можеше да бъде още по-изразителен за разградчани, като Матиас Тисера се отчете с голям пропуск сам срещу вратаря. От другата страна гостите не създадоха почти нищо интересно пред вратата на Падт и останаха далеч от гола.

Преди да дойде следващият ангажимент в квалификациите на Шампионска лига, Лудогорец отново ще играе на "Хювефарма Арена" (общо три мача у дома в рамките на седмица във всички турнири), но този път в Първа лига. В събота (22.07) "орлите" посрещат Етър във втория кръг.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите секунди от мача се видя припряност в действията и на двата отбора. Стигна се до грешки на футболистите и в двете посоки, но никоя не бе в по-опасна зона и не се стигна до по-опасна ситуация за гол.

4' - 1:0! В крайна сметка се стигна до още грешки и те бяха на сметката на гостите. След сгрешено подаване топката бързо бе пренесена отдясно по нападението на "орлите". Центриране отдясно на Фон Витри, след което двама бранители не се намесиха добре, а вратарят Количи излезе неразчетено, което позволи на Текпетей да засече в опразнената мрежа.

В следващите минути разградчани продължиха с още по-сериозен натиск. В 8-ата минута Доминик Янков показа отлична техника на малко пространство между няколко противникови футболисти в наказателното поле. Накрая той опита подаване от неособено удобна позиция, но то завърши в ръцете на стража.

Секунди след това Янков отново се отличи с добри действия, този път отляво. Българинът опита на два пъти центриране, но и в двата случая противников футболист блокираше.

В 14-ата минута след още една грешка Матиас Тисера се озова очи в очи срещу вратаря на Балкани от фронтална позиция. Ударът му обаче бе спасен с крак от стража, като нападателят определено можеше да се справи далеч по-добре.

Малко след това се стигна и до първи изстрел на сметката на гостите. Удар от средна дистанция, при който Падт не се намеси възможно най-убедително, но нямаше противников играч около него и безпроблемно улови от втория опит.

В 20-ата минута гостите пресякоха подаване и се понесоха опасно в контраатака. Зуба обаче отново стреля отдалеч, като този път далеч по-добра опция бе да комбинира вляво от себе си с непокрит съотборник, който влизаше на скорост в наказателното поле. Ударът в крайна сметка бе безкрайно неточен.

В средата на полувремето Текпетей бе много опасен и негово отиграване бе блокирано в наказателното поле. Топката се озова обаче в негов съотборник, който опита изстрел, но не се получи никак успешно. Минута на сериозно напрежение в наказателното поле на гостите.

Десетина минути преди края на полувремето Клод Гонсалвеш стреля мощно от далечна дистанция след отбита топка. Вратарят Количи обаче внимаваше и изби топката.

45' - 2:0! Текпетей вкара втори гол и заличи аванса на съперника. Фон Витри центрира, Пьотровски се размина с топката, но тя попадна в Текпетей, който стреля силно в наказателното поле с левия си крак. Той пласира топката по земя между краката на стража и се разписа отново.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В първите секунди от полувремето Янков бе изведен сам срещу вратаря, преодоля го, но отправи твърде слаб удар, при който топката бе изчистена от голлинията.

49' - 3:0! Изключително груба грешка на Яшаница при разиграването на топката в наказателното поле. Той подари топката на Тисера, който се позасуети, но в крайна сметка вкара на опразнената врата, за да изведе Лудогорец напред в общия резултат.

В следващите минути гостите опитаха да се активизират, като наблягаха най-вече на още повече агресия и по-груби влизания. Това все пак не им носеше успех в атакуващ план, където все още чакаха първото си чисто голово положение.

В 64-тата минута гостите стигнаха до най-добрия си шанс за гол. Индивидуален пробив завърши в наказателното поле, но ударът по земя бе много слаб и неточен.

В 74-тата минута Фон Витри за пореден път центрира опасно отдясно. Вратарят на гостите отново не бе убедителен и увисна, но там за негово щастие бранител на Балкани блокира Тисера на втора греда.

78' - 4:0! Отново грешка пред наказателното поле на Балкани се оказа решаваща за готите. Кайо Видал пресече топката, Спас Делев се притече на помощ и върна към Видал, който непокрит в наказателното поле пусна топката покрай вратаря и направи преднината на "орлите" още по-изразителна.

До края на срешата гостите не успяха да осъществят какъвто и да е натиск, а вместо това Лудогорец създаде още няколко опасни положения за гол. Все пак в последните секунди послева мощен удар към вратата на Падт от наказателното поле, минал с малко покрай страничния стълб - най-добрият шанс за гол за Балкани.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Ако няма продължения и дузпи на мача между Олимпия Любляна и Валмиера, до старта на сблъсъка между Лудогорец и Балкани ще бъде ясен съперникът на победителя от двойката във втория квалификационен кръг от Шампионска лига.

Както е известно, отборът от Словения надделя с 2:1 у дома срещу тима от Латвия в първата среща, когато Нукич и Руи Педро донесоха успеха, но в 87-ата минута Диоп върна надеждите и оформи крайния резултат. Ще можете да намерите на SportLive.bg и крайният резултат между двата тима, когато приключи срещата между тях.

Разбира се, Лудогорец ще се концентрира изцяло върху срещата с Балкани, където задачата е достатъчно трудна, преди да мисли за евентуален следващ дуел. Медиите в Косово пък прогнозираха и стартовите състави на Лудогорец и Балкани за мача в Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички