Анте Шимунджа може да изгори, ако не класира отбора за групите на Шампионска лига?


Анте Шимунджа може да изгори, ако не класира отбора за групите на Шампионска лига?
Снимка: Ludogorets.com

1733 0

Старши треньорът на Лудогорец - Анте Шимунджа ще бъде поставен на дузпата, ако отборът не елиминира Динамо Загреб и не продължи в плейофите на Шампионската лига, пише "Тема спорт". Именно участие в груповата фаза на турнира на богатите е основната задача пред словенския специалист и футболистите, напомнят още от изданието.

"Орлите" загубиха с 1:2 домакинството на Динамо Загреб в Разград, като получиха две попадения за много кратък период от време. Въпреки това, футболистите успяха да се съвземат и върнаха един гол. Реваншът в Хърватия е насрочен за 9 август, вторник от 21 часа. Българският шампион до момента не е продължавал в квалификация, ако е загубил първата от двете срещи.

Възможно е все пак Шимунджа да получи шанс за поправителен и при отпадане да води тима и в плейофа за влизане в групите на Лига Европа, където съперник почти сигурно ще е Жалгирис. Все пак за първата среща с Динамо треньорът на "орлите" бе затрупан от куп проблеми, най-вече с окомплектоването на халфовата линия, защото навечерието на двубоя бе продаден Алекс Сантана. Сега пък преди реванша бе трансфериран и голмайстора на тима Пиерос Сотириу.

Късно снощи Динамо гостува на Вараждин в двубой от 4-ия кръг на хърватското първенство. Разградчани пък отложиха визитата си на Славия, който трябваше да се играе по същото време.

Очаква се в следващите дни Лудогорец да осъществи още два входящи трансфера. Тимът ще бъде подсилен с централен защитник и халф.

Вижте още: Лудогорец и Реал Мадрид откриват турнир в Загреб

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички