В Полша недоумяват защо национали търкат пейката на Лудогорец


В Полша недоумяват защо национали търкат пейката на Лудогорец
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

1213 0

Медиите в Полша недоумяват защо Яцек Горалски и Якуб Швиерчок не са основна част от Лудогорец. Двамата се появиха като резерви при поражението с 0:1 от Цюрих в Лига Европа в четвъртък вечерта.

Треньорът на орлите Пауло Аутори обаче рядко разчита на поляците. По-често ръка хваща Горалски, докато Швиерчок е последен избор за върха на атаката. "В Лудогорец ситуацията на полските футболисти не е добра", отбелязва pilkanoznal.р1. "Те все пак се появиха на терена в Швейцария, но ролята им бе незначителна", допълва изданието, цитирано от "Тема спорт". 

"Горалски топли пейката в Лудогорец", пише mekzyki.pl и отбелязва, че Яцек е достатъчно добър да е национал на Дружина Полска, но не и да играе редовно в българския шампион. През този сезон дефанзивният халф има 7 мача в Първа лига, 5 от тях като титуляр, и не се е разписал. В еврокампанията той е бил на терена в 7 двубоя, като във всичките е влязъл като резерва.

Въпреки това Горалски продължава да има доверието на националния селекционер Йежи Бжечек. Треньорът го повика в тима за мачовете срещу Португалия (11 октомври) и Италия (14 октомври) от турнира Лига на нациите. И на двете срещи Полша е домакин.

Якуб Швиерчок пък отдавна загуби мястото си в селекцията, а така и не успява да се пребори за титулярно място в Лудогорец. В 6 двубоя този сезон в Първа лига, 2 като титуляр, той не се е разписал. Той вкара 4 гола в двете срещи с аматьорския северноирландски Крусейдърс.

КОЙ НЕ СИ СВЪРШИ РАБОТАТА В ЛУДОГОРЕЦ

Бил е на терена още в 4 мача в евротурнирите, в които не се разписа. Срещу Цюрих той влезе в групата, за-щото Кешеру бе повален от вирус. Вместо него за върха на атаката обаче бе предпочетен привлеченият през лятото бразилец Брандао. По всичко личи, че 25-годишният Швиерчок ще потърси друго развитие на кариерата си през зимата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички