Левски в опит да причини нещо невиждано на Лудогорец


Левски в опит да причини нещо невиждано на Лудогорец
Снимка: БГНЕС

2204 0

Тази вечер Лудогорец приема Левски и ще се опита да покаже на "сините", че грешната им стъпка в предишния кръг е била плод на случайност.

Домакините имат аванс от 13 точки пред столичани. Те ще преследват убедителен успех, за да покажат на "сините", че са доста преди тях не само като точки, но и като класа и стил на игра.

Самочувствието на домакините бе леко накърнено след изненадваща загуба с 0:1 от Дунав, която сложи край на поредицата от 24 поредни двубоя в Първа лига без поражение (20 победи и 4 равенства).

Левски пък надигна глава, след като разби с 5:0 Локомотив Пловдив. И докато на "Герена" възпитаниците на Николай Митов плуват в свои води и бият наред, то далеч от дома си са на другия полюс - нямат победа през 2017 година.

"Сините" наредиха три загуби и едно равенство в четирите си гостувания през пролетния полусезон. Така регистрираха най-слабия старт при визити в историята си. Със сигурност те искат да сложат край на антирекорда. А ако го сторят, то това ще доведе до най-лошо постижение за Лудогорец - разградчани никога не са губили две поредни домакинства в елита.

Страстите в Страстната седмица се разгорещиха сред "сините" фенове заради назначението на Ивайло Стоянов за арбитър на сблъсъка. Според тях съдията, известен с прякора Сватбата, е получил наряд, "за да свърши работата, а тя е ясна - да помогне на Кирил Домусчиев и бразилския му отбор, който обича подсигуряването", се казва в декларация на Националния клуб на привържениците.

Тази вечер се очаква Лудогорец да има българин в стартовия си състав, след като в предишните два мача - срещу Дунав (0:1) за първенство и Локо Пд (4:0) за купата, единайсеторката бе съставена изцяло от легионери. Левият бек Натанаел е контузен и мястото му ще бъде заето от Йордан Минев. В отбрана ще действат още Козмин Моци, Паломино и Сисиньо. Очаква се в центъра на халфовата линия да си партнират Кампаняро и Лукас Саша, тъй като Анисе има проблеми и не е на 100 процента готов за мача. Почти сигурно атаката ще води Клаудиу Кешеру, а по крилата ще са Вандерсон и Кафу. Играта ще организира плеймейкьрът Марселиньо.

Треньорът на Левски Николай Митов е затрупан от много проблеми с контузени играчи. От групата за мача отпаднаха халфовете Георги Костадинов и Джереми де Ноойер, аут е и бранителят Давид Яблонски. Това ще доведе до сериозни пренареждания в състава спрямо предишния кръг с Локо Пловдив.

В защита ще си партнират Димитър Пиргов и Сърджан Лукин. Вляво на отбраната се завръща капитанът Веселин Минев. Вдясно ще е Сашо Александров, тъй като Роман Прохазка ще бъде преместен в полузащитата. Там словакьт ще играе с Мехди Бурабия. Божидар Краев, който вкара 4 гола като централен нападател в предишния кръг, сега ще бъде върнат по-назад. На върха на атаката се очаква да е Антонио Аниете, а по крилата Франсис Нар и Антон Огнянов.

И докато Лудогорец може да се похвали с дълга скамейка, то шестима от 18-те в групата на Левски са юноши на клуба, които са под 21 години - титулярите Николай Кръстев и Божидар Краев, както и Ивайло Найденов, Алекс Боримиров, Петър Иванов и Станислав Иванов.

Преди мача треньорът на Левски Николай Митов заяви, че отборът му не се страхува от противника и целта му е да доминира в Разград. Но на игрището се очаква "сините" да действат доста предпазливо и да изчакват удобни моменти за контраатака.

Лудогорец е в серия от 5 поредни домакински победи над Левски. И със сигурност гори от желание да я продължи. Стори ли го, се очертава рекордно рано да отвори бутилките с шампанско за шестата последователна титла.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички