Копенхаген 2 пъти е отпадал след победа като гост в Европа


Копенхаген 2 пъти е отпадал след победа като гост в Европа
Снимка: БГНЕС

1047 0

Лудогорец ще има трудната задача да наваксва пасив от 1:2 в дома на Копенхаген. Датчаните се чувстват доста комфортно у дома и са превърнали стадиона си в истинска крепост.

През есента Копенхаген не допусна загуба в първенството -21 мача, 16 победи и 1 равенство. Ремитата бяха увеличени с 0:0 срещу Брьондби в неделя на старта на пролетния полусезон в местния шампионат.

Само на "Телиа Паркен" възпитаниците на Столе Солбакен са с 9 победи и две равенства в 11 двубоя, при голова разлика 26-2. В евротурнирите датчаните инкасираха само едно поражение - в груповата фаза на Шампионската лига - 0:1 при визитата на английския шампион Лестър. В шест домакински мача обаче са непобедени. 

На "Васил Левски" Копенхаген спечели с 2:1 -правил го е още два пъти гост в първия мач в евротурнирите. И е интересно, че след това не е могъл да бие на реванша у дома. През сезон 2008/09 тимът бие ФК Москва навън, а на "Телиа Паркен" стига до 1:1, което все пак го устройва напълно. Не така стоят нещата обаче през сезон 2004/05 в квалификациите за Шампионската лига. Във втория квалификационен кръг на Шампионската лига Копенхаген надвива Нова Горица с 2:1 в Словения. Реваншът обаче се превръща в истински кошмар и гостите стигат до победа с 5:0, която ги класира напред.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички