Лудогорец в опит да пребори шансовете в Лига Европа


Лудогорец в опит да пребори шансовете в Лига Европа
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1732 0

Лудогорец е изправен пред една от най-тежките си задачи в европейските клубни турнира. Отборът, който два пъти влезе в групите на Шампионска лига, стигна осминафинал в Лига Европа през сезон 2013/14, е пред отпадане във втория по сила европейски клубен турнир, ако не спечели двубоя си срещу Копенхаген, и то с определен резултат.

Както е известно, "орлите" допуснаха поражение с 1:2 на стадион "Васил Левски" преди седмица, като възпитаниците на Георги Дерменджиев допуснаха два леки гола, единият от които беше автогол на Абел Анисе. Това беше и една от редките загуби на тима като домакин през сезона, но в европейските клубни турнири българският шампион се представя далеч по-добре в гостуванията си.

До момента през сезона Лудогорец има само едно поражение извън България, което дойде срещу Арсенал (6:0). Освен това обаче последната победа извън пределите на родината Лудогорец постигна срещу Младост Подгорица през лятото (ако не броим победата в продължения срещу Цървена Звезда).

Копенхаген от своя страна е изключително убедителен домакин. В цялата си еврокампания до момента датският тим няма допуснат гол - 3 мача в квалификациите на Шампионска лига и 3 в груповата фаза (1 победа и две равенства). Датският тим като цяло с нищо не затрудни Лудогорец в първата среща, като двата тима са изключително равностойни, а възпитаниците на Стале Солбакен с нищо не превъзхождат българския тим, освен с физически данни.

Очаква се треньорът Георги Дерменджиев да направи две промени в стартовия си състав за днешния двубой. Първата ще бъде в атака, където ще стартира Клаудиу Кешерю на мястото на Върджил Мисиджан, докато Джонатан Кафу ще мине на десния фланг. Наставникът смята да направи рокада и в защита и да пусне сред титулярите Игор Пластун на мястото на неубедителния Хосе Паломино.

Прогнозата на Sportlive.bg за Копенхаген - Лудогорец

Задачата на българския шампион е много трудна заради по-тежките атмосферни условия в Дания и най-вече заради изоставането в първия мач. Лудогорец обаче има победи навън над отбори като ПСВ и Лацио, така че е напълно възможно възпитаниците на Георги Дерменджиев да поднесат изненадата.

Двубоят е с начален час 22:05 българско време и може да го следите НА ЖИВО В Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички