Томаш каза причината за грешките на играчите на Локомотив Пловдив и отсече: Разполагам с най-добрия вратар в България


Томаш каза причината за грешките на играчите на Локомотив Пловдив и отсече: Разполагам с най-добрия вратар в България
Снимка: Lap.bg

7352 0

Треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш сподели мнението си след загубата с 0:2 от ЦСКА насред „Лаута“. „Червените“ сложиха край на серията от 11 мача без загуба на „черно-белите“ от началото на кампанията.

Специалистът изтъкна на какво се дължат грешките в отбора му. Той подчерта, че Локомотив Пловдив разполага с най-добрия вратар в България в лицето на Динко Хоркаш, който хвана дузпа на Дюкенс Назон.

ИЗКАЗВАНЕТО НА ТОМАШ

Отдавна съм наясно, че не сме най-добрият отбор.Опитваме се да играем по различен начин. Днес имаше уникална атмосфера. Това са мачове, които могат да ни помогат да израстваме. Изисква се смелост да играеш така срещу Лудогорец и ЦСКА. Пресата, която ни наложиха и индивидуалните грешки, когато се огънахме. Много бях щастлив, че в Разград не се огънахме. Те са плод на младостта и на терена. Казвам го с ясното съзнание, че ще има хора, които знам какво ще кажат. Теренът не е каквото трябва да бъде за начина и стила, който се опитваме да играем“, започна коментара сиТомаш.

Загубите трябва да ни направят още по-смели, да си видим грешките. Заслужено загубихме днес. Футболът, който аз разбирам е коренно различен. Разбирам съперника – за тях точките са фактор“, продължи той.

Това са две млади момчета, които тепърва навлизат във футбола. Не мога да им се сърдя, мога да ги поздравя и да им вдъхвам увереност и кураж. Неприятна загуба от гледна точка на това, че ни е първа. Много е важно как ще подходим, защото след няколко дни имаме още един важен мач“, заяви Томаш относно младоците в състава Мартин Паскалев и Ефе Али.

Единственото нещо, в което ЦСКА ни превъзхожда, е агресията, и то агресия като индивидуални качества. В момента, в който влязохме в единоборство, а и съдията пускаше по свободна игра, там ни беше проблемът и там се огънахме“, призна специалистът.

Разполагам с най-добрия вратар в първенството. Предпочитам аз и екипът ми да играем по този начин, защото това е човекът-жокер, когато притежаваме топката. Когато направиш няколко индивидуални грешки, не сме още толкова ментално стабилни. Видяхте Ефе Али, направи една грешка, втора – огъва се.“, отсече треньорът на Локомотив Пловдив.

Футболната атмосфера беше наистина футболна атмосфера. Истината е, че за да подобрим футбола трябва да си оправим терените“, категоричен е той.

ПРЕДСТОЯЩИЯТ МАЧ С ЧЕРНО МОРЕ

„Да бъдем по-смели от днес Да играем по бързо с топката и да бъдем също толкова агресивни както те. Познавам много добре Илиан Илиев. Прекрасен човек, за треньорството какво да говоря, то говори само за себе си. Надявам се ученикът да победи учителя“, каза Томаш относно предстоящия мач с Черно море.  

А ето как Ел Маестро показа самочувствие.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички