"Дойдохме, за да победим": Иван Турицов за успеха над Локомотив Пловдив, Левски и отношенията си с публиката


"Дойдохме, за да победим": Иван Турицов за успеха над Локомотив Пловдив, Левски и отношенията си с публиката
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

5312 0

ЦСКА категорично надигра и победи лидера в класирането Локомотив Пловдив. "Армейците" не оставиха никакви шансове на своя опонент и грабнаха 3-те точки след успех с 2:0 в последния мач от 12-тия кръг на Първа лига.

С приза "Играч на мача" се окичи единият от голмайсторите Майкъл Естрада. Той обаче бе възпрепятстван да застане пред камерите поради контузия, която получи малко преди последния съдийски сигнал.

Вместо него, това стори Иван Турицов. Родният национал сподели впечатленията си от срещата. Той говори също за Нестор Ел Маестро, предстоящото дерби с Левски, както и за по-ранните скандали с част от "червената" публика.

Какво каза бранителят?

"Със сигурност. През първото полувреме особено имахме много чисти положения, с които можехме да направим още по-лесен мача. Нормално е през второто полувреме Локомотив да опита да върне гол, но държахме висока защита и направихме всичко, за да си тръгнем като победители", започна Иван Турицов и продължи.

"Всеки се бори за другия. Играем изключително здраво във всяко едно отношение. Това е и причината да допуснем толкова малко голове. Трябваше да направим една, две победи, за да тръгне отборът. Запазихме почти всички футболисти от миналия сезон", добави той и коментира "червения" наставник.

"Трябваха ни няколко двубои, които да спечелим, за да ни тръгне играта. Когато Ел Маестро беше тук преди, аз бях млад и имах прекарано много малко време с него. Личи обаче, че има напредък", каза бранителят.

"Дойдохме с една цел - да победим. Знаехме силните и нетолкова добрите страни на Локомотив. Не бяха толкова подготвени и за мен победата е заслужена.

Очаквам единствено победа. Дерби, хубав за гледане мач. Надявам се да спретнем хубава битка с добър завършек за нас. Чувствам се изключително добре. Феновете са невероятни, секторът беше пълен. Коментирах с тях ситуациите от по-рано и знам, че това е напълно затворена тема", завърши Иван Турицов.

Вижте ВИДЕО от откриващото попадение на Майкъл Естрада

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички