Безапелационен ЦСКА попиля първенеца Локомотив Пловдив и загря за Левски (ВИДЕО)


Безапелационен ЦСКА попиля първенеца Локомотив Пловдив и загря за Левски (ВИДЕО)
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

9596 0

ЦСКА приземи лидера в класирането Локомотив Пловдив в собствения му дом. С категорична доминация и 2:0 "армейците" се наложиха над "смърфовете" в двубой от 12-тия кръг на Първа лига 

Майкъл Естрада продължи головата си серия, откривайки резултата на "Лаута" в 21-вата минута след асистенция от Джонатан Линдсет. В 39-ата минута Дюкенс Назон удвои резултата след асистенция от еквадореца. В добавеното време на първите 45 минути хаитянинът пропусна дузпа.

Така "червените" се изкачиха до третото място в родния елит с актив от 24 точки. Пловдивчани от своя страна останаха първи с 29 пункта на сметката си.

Възпитаниците на Нестор Ел Маестро записаха своята пета поредна победа и седми мач без поражение. "Черно-белите" от своя страна допуснаха първата си загуба от началото на сезона.

Статистиката, особено през първата част, говореше категорично в полза на "армейците". 14 срещу 7 голови положения, 8 срещу 1 точни изстрели и 6 срещу 1 предизвикани спасявания от страна на 31-кратните шампиони.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

"Армейците" започнаха по-активно и с висока преса срещата. Още във 2-рата минута Джонатан Линдсет получи дълъг пас и шанс да застраши вратата на Хоркаш. Той обаче бе спрян в последния момент.

Гостите продължиха сериозния си натиск към противниковата врата. Сериозен брой положения се създадоха в наказателното поле на домакините, които от своя страна отвърнаха с няколко нетолкова опасни атаки.

В 13-тата минута се откри най-чистата ситуация към момента в мача. Майкъл Естрада излезе очи в очи с Хоркаш след хубав пас от Марселино Кареасо. Стражът обаче се намеси, а бе вдигнат и флагът за засада.

Нов огромен пропуск сътвори Естрада само минута по-късно. Защитата на "смърфовете" подари топката в краката на централния нападател. От непосредствена близост той се забави много и не съумя да уцели вратата.

ГОООЛ! Майкъл Естрада се реваншира за предходните 2 положения и откри резултата за ЦСКА в 21-вата минута. Еквадорският таран бе изведен зад гърба на противниковата защита, показа завидна скорост и самочувствие и отбеляза третия си гол с червената фланелка.

ВИДЕО ОТ ГОЛА НА ЕСТРАДА

Невероятен пропуск на еквадореца в 24-ата минута. Естрада за пореден път се сдоби с топка в крака зад противниковата защита, прехвърли по брилянтен начин Хоркаш, но уцели напречната греда.

В 31-вата минута Хоркаш отново направи и невъзможното, за да опази вратата си от втори гол. Дюкенс Назон получи страхотно подаване в пеналтерията на домакините. Хаитянинът овладя и стреля от около 3 метра от вратата, но стражът някак съумя да отрази.

ГОООЛ! Дюкенс Назон удвои преднината на "армейците" в 39-ата минута на двубоя. Естрада собственоръчно се пребори за топката, не се полакоми и продължи към партньора си в атака, който се разписа.

В самия край на първото полувреме ЦСКА получи шанс да изпълни дузпа. Назон бе препънат от Ангел Лясков, а главният арбитър посочи бялата точка. Хаитянинът се нагърби с изпълнението. Той стреля в центъра, но Хоркаш протегна крак и го спря.

ВИДЕО ОТ ПОПАДЕНИЕТО И ПРОПУСКА НА НАЗОН

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Вторите 45 минути стартираха по начина, по който завършиха първите - с голово положение пред вратата на Локомотив Пловдив. В 49-ата минута Назон можеше да се реваншира за изпуснатата дузпа. Той финтира противников бранител, остана очи в очи с Хоркаш, който отново спаси.

В 54-ата минута хаитянинът бе изведен по много хубав начин от Естрада. Той нахлу в пеналтерията и опита да продължи, но Али се хвърли на шпагат и изби.

Един от най-дейните играчи на ЦСКА - Марселино Кареасо, напусна принудително терена в 59-ата минута след грубо влизане от Ангел Лясков. Това бе поредно нарушение от бранителя, който вече имаше жълт картон.

2 минути по-късно Майкъл Естрада направи резултата класически за "армейците". Той получи асистенция от Назон, който върна жеста от първото полувреме, но бе в положение на засада.

В 67-ата минута Назон по страхотен начин напредна отляво, промушвайки топката между краката на Евандро. Той подаде към Хайнц, който обаче изпрати топката високо.

Отново Хоркаш се отличи със спасяване в 78-ата минута. Дюкенс Назон получи топката и мигновено стреля от границата на наказателното поле, но стражът отрази.

Една от малкото ситуации за домакините се откри пред Алфа Конте в 81-вата минута. Той стреля мощно от границата на наказателното поле, но топката профуча над напречния стълб.

Двата тима наблегнаха повече на битката, за сметка на което футболните моменти намаляха в заключителните минути на срещата. До нейния край сериозни положения пред двете врати липсваха

СЪСТАВИ

Локомотив Пловдив: Хоркаш, Лясков, Али, Паскалев, Камдем, Иванов, Де Лима, Джовани, Дион, Конте, Минчев

ЦСКА: Бусато, Шакич, Махмутович, Петров, Турицов, Юга, Кареасо, Линдсет, Хайнц, Естрада, Назон

Локомотив Пловдив - ЦСКА по ТВ: Къде да гледаме мача от Първа лига?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Локомотив Пловдив е лидер с 29 точки след 11 двубоя. ЦСКА пък заема петото място във временното подреждане, като разполага с 21 пункта, спечелени с един двубой по-малко в сравнение със съперника.

За главен арбитър на двубоя бе назначени Станислав Тренчев. В ЦСКА ще опитат да са внимателни с картоните, тъй като следващият двубой е с Левски. Тибо Вион ще го пропусне и при само жълт картон.

Локомотив Пловдив няма успех в това съперничество вече три поредни мача. В тях ЦСКА два пъти побеждава с по 1:0, а веднъж двата тима завършват при равенство 1:1. За последните им 10 мача във всички турнири Локомотив има 4 победи, като толкова има и ЦСКА, докато 2 срещи са завършвали наравно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички