Ексклузивно в SportLive! Легендарният Георги Василев – Гочо: Ще умра, а няма кой да ме задмине! Ще почерпя, ако някой подобри рекорда ми


Ексклузивно в SportLive! Легендарният Георги Василев – Гочо: Ще умра, а няма кой да ме задмине! Ще почерпя, ако някой подобри рекорда ми
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

8933 0

Новият в шампионат в родната Първа лига чука на вратата. Едно голямо дерби още на старта на първенството обаче приковава вниманието на футболните запалянковци у нас. На 16-юли феновете ще бъдат завладени от опияняващия дух на Битката за Пловдив между Локомотив и Ботев.

Двата пловдивски гранда ще се изправят в поредния епизод от съперничеството си на стадиона в парк „Лаута“. SportLive.bg реши да потърси легендата на Локомотив Пловдив Георги Василев – Гочо, за да сподели мнението си преди очакваното зрелище. 78-годишният бивш футболист на „черно-белите" е рекордьори по изиграни мачове и отбелязани голове в пловдивското дерби. Той има на сметката си 27 дербита, в които е забил и недостижимите 13 попадения във вратата на градския съперник.

ОЧАКВАНИЯТА ЗА БИТКАТА ЗА ПЛОВДИВ

„В предстоящото дерби ще е много важно кой е по-добре подготвен психически. Ще бъде игра на психика. Разбира се, съществено значение има и майсторството. За мен пловдивското дерби си беше все едно играя вкъщи. За някои обаче не е така“, започна коментара си Василев пред SportLive.bg.

„Пак ще подчертая ролята на психиката у футболистите. Трябва да играят освободено и да покажат най-доброто от себе си“, категоричен е той.

ДЕРБИ ОЩЕ НА СТАРТА НА СЕЗОНА

Когато аз играех срещу Ботев Пловдив, все едно играех срещу някакво село. За мен Ботев Пловдив не бяха никакъв проблем. Сега обаче не знам как са с психиката тези момчета. Аз Ботев не ги мислех за живи“, отсече Гочо.

ЗА РЕКОРДА МУ И ЩЕ ГО ПОДОБРИ ЛИ НЯКОЙ

Ще умра, а няма кой да ме задмине, да му се не види! Всички се стараят да ме стигнат и никой не успява. Казват ми: „Г-н Василев, много искаме да Ви стигнем“!. А аз им отговарям: „Направете го и ще Ви черпя“, обяви бившето бързоного крило на Локо Пд.

Явно не могат да подобрят рекорда ми. Все пак са много – 13 парчета не се вкарват лесно.За съжаление в сегашните състави и на двата отбора изглежда няма да има кой да го постигне. А за мен лично това беше празник“, продължи Гочо.

ПРОГНОЗАТА

Аз съм за Локото. Но вече казах, че ще спечели този отбор, който е по-подготвен психичеки, по-здравомислещ и покаже по-добра игра“, отсече Василев.

Сега вече не играя и съм малко по-безпристрастен. Когато обаче играех, веднага щях да ти кажа кой ще победи в дербито. Почваше с 1:0 или 2:0 за моя отбор“, изстреля легендата на „черно-белите“.

КАК ЩЕ СЕ ОТРАЗИ ОЧАКВАНАТА ЛИПСА НА ФЕНОВЕ НА БОТЕВ ПД НА „ЛАУТА“

За мен не се отразяваше никак негативно. Винаги е позитивно. За тях не знам как им се отразява. За мен винаги е било без значение дали играем на стадиона на Ботев или на „Лаута“, дали играем в Космоса или в София. Трябва да си подготвен, да имаш здрава психика, ще подчертая за пореден път“, отговори той на въпрос за очакваното отсъствие на фенове на „канарчетата“ в сектора за гости заради ремонтните дейности на стадиона.

Сигурно ще помогне на Локомотив. За мен колкото повече публика има, толкова по-добре и за двата отбора. За тях не знам как се отразява. Те са малко по-слаби психически“, добави Василев.

ЩЕ СЕ ОЗОВЕ ЛИ В НЕБРАНО ЛОЗЕ ДЕБЮТИРАЩИЯТ ТРЕНЬОР НА БОТЕВ ПД СТАНИСЛАВ ГЕНЧЕВ?

Не съм в ръководството на Ботев Пловдив. Нека да видим какво ще покаже като млад треньор“, завърши Гочо, отговаряйки на въпрос каква ще бъде ролята на Станислав Генчев, който ще дебютира начело на „канарчетата“ именно в Битката за Пловдив.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Първо в SportLive! Ботев Пловдив иска ас на Левски

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички