Само в SportLive! Илко Пиргов: Няма да допуснем да се създава напрежение в клуба! Футболистите ни постоянно вдигат цената си


Само в SportLive! Илко Пиргов: Няма да допуснем да се създава напрежение в клуба! Футболистите ни постоянно вдигат цената си
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2019 0

Бившият вратар Илко Пиргов окачи футболните обувки на пирона през лятото и стана спортен директор на Локомотив Пловдив. Той спечели 3 трофея като футболист с екипа на „черно-белите“ – два пъти Купата на България и веднъж Суперкупата на България. Пиргов, който е любимец на феновете на тима, сформира перфектен екип заедно новия изпълнителен директор на клуба Павел Колев и треньора Александър Томаш. Тримата действат в завиден синхрон, ръководейки оперативната дейност на „Лаута“, а резултатите са налице, след като Локомотив Пловдив е лидер в Първа лига.

Пиргов се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg, в което говори за новото си предизвикателство, както и за най-актуалните теми около клуба. Той сподели подробности и за планираната му мисия в Бразилия и Аржентина за зимната селекция, за което медията ни разкри първа.

Ето какво обяви Пиргов пред медията ни:

- Г-н Пиргов, от съвсем скоро сте спортен директор на Локомотив Пловдив, след като прекратихте активната си състезателна кариера след края на миналата кампания. Как се чувствате в новото поприще и каква е разликата между това да сте на терена и зад бюрото?

- Благодаря на ръководството на клуба за дадената възможност. Има голяма разлика в ежедневието ми. Ако преди идвах на стадиона за 3-4 часа, сега съм по 8-10 часа и телефонът не спира да звъни. Целият ми живот е свързан с футбола и в никакъв случай не се оплаквам. Напротив - щастлив съм, че останах в клуба, който ми даде толкова много докато бях на терена.

- Вие лично спечелихте два пъти Купата на България и веднъж Суперкупата на страната като вратар на отбора. Мечтаете ли да триумфирате с титлата като шеф и то още през първата си година на подобна длъжност?

- Ще бъда най-щастливият човек, ако това се случи. Нека отборът продължава с добрите си игри и резултатите ще дойдат сами.

- Резултатите го показват, но получи ли се необходимата спойка между Вас, изпълнителния директор Павел Колев и треньора Александър Томаш?

- Няма никакви проблеми между нас. В постоянен контакт сме. Много важно е в един футболен клуб всеки да знае за какво точно отговаря и какви са задълженията му. Имаме добре изградена структура в клуба в момента и всеки знае каква отговорност носи. Щастлив съм, че мога да работя и да черпя опит от личност като г-н Павел Колев.

- Ще бъдете натоварен и със сериозна мисия. Ясно ли е вече точно кога ще заминете за Аржентина и Бразилия, за да търсите нови попълнения за зимната селекция, как се стигна до решението за тази командировка и готов ли сте за това предизвикателство?

- Може би ще се отложи малко във времето, защото и да искаме, в момента няма как да привлечем футболист от Бразилия или Аржентина, тъй като квотата ни за футболисти извън Европейския съюз е пълна.

- На футболисти от Южна Америка ли ще заложите по отношение на селекцията поне що се касае за играчи от чужбина, защото особено бразилските попълнения в тима изглеждат сполучливи?

- Имаме идея какви футболисти искаме да привлечем през зимния трансферен прозорец и скоро ще започнем да работим по селекцията за следващия трансферен период. Изцяло селекцията ще бъде съобразена с нуждите на старши треньора на отбора Александър Томаш.

- Локомотив Пловдив е лидер в класирането, но и ваш футболист в лицето на Джовани е първи и сред голмайсторите. Има ли интерес от други клубове към него, както и към други от основните Ви играчи?

- Имаше интерес към Джовани, но официална оферта не е пристигала в клуба. В момента сме на върха на класирането и е нормално да има голям интерес към нашите състезатели.

- Съжалявате ли, че бяха продадени някои от звездите на тима като Пиер Зебли и Матеус  Силва, защото може би Локомотив Пловдив щеше да е още по-силен с тях в състава си?

 - Със сигурност и двамата футболисти ще липсват на отбора, но се надявам да намерим подходящите заместници на техните позиции. Във футбола няма незаменими играчи, пък и чисто от финансова гледна точка трудно можем да спрем някой състезател, ако дойде подходяща оферта. И все пак, Локомотив не може да си позволи да продава евтино своите състезатели. Това трябва да бъде ясно на всички.

- Приключи ли лятната селекция?

- Не е приключила още, виждате подписахме в петък с Ивайло Иванов. Може би ще привлечем още един футболист.

- Преговаряхте ли за израелския защитник Идо Вайер от Макаби Нетаня?

- Не, не са водени преговори и не съм запознат с качествата на израелския защитник.

- Има ли оферти за футболисти на Локомотив Пловдив, които са били отказани от ръководството на клуба през това лято?

- Аз съм официално от 15 август на този пост. Имало е запитвания, но официална оферта в този период не е пристигала, като изключим  Матеус. Футболистите на Локомотив Пловдив си имат стойност и тя расте с всеки изминал мач.

- Локомотив Пловдив се славеше като един от клубовете в България, в които интригите нямат край. Смятате ли, че това вече се е променило?

- Не виждам в момента да има някакви интриги и се надявам и за в бъдеще да няма. Атмосферата в клуба е перфектна. Със сигурност няма да бъде допуснато в клуба да се създава излишно напрежение.

- Феновете на отбора също са в еуфория след отличното представяне на любимците им. Какъв е призивът Ви към тях?

- Нека заедно да мечтаем - Клуб, отбор, фенове. Нека всеки мач подкрепят отбора както го правят досега, а пък отборът ще им се отблагодари с играта си на терена. Пловдив е само черно-бял!!!!!!

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ексклузивно в SL! Спортният директор на Локо Пд за триумф с титлата: Никой не може да ни забрани да мечтаем

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички