Първо в SportLive! Спортният директор на Локомотив Пловдив отива в две държави от Южна Америка за зимната селекция


Първо в SportLive! Спортният директор на Локомотив Пловдив отива в две държави от Южна Америка за зимната селекция
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

8617 0

Спортният директор на Локомотив Пловдив Илко Пиргов ще замине на мисия в Южна Америка следващия месец. Бившият вратар на „черно-белите“, който прекрати активната си кариера през юни, отива в Аржентина и Бразилия, разбра SportLive.bg. Там той ще работи в продължение на поне месец по зимната селекция на пловдивския клуб, който се представя страхотно от началото на сезона и е лидер в класирането.

Не е тайна, че съсобственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски развива бизнес в Южна Америка и конкретно във въпросните две държави. От „Лаута“ ще се възползват от неговите контакти с надеждата да открият бъдещи качествени нови аржентински и бразилски попълнения, които да вдигнат още нивото на отбора.

ПЪТУВАНЕТО С МИСИЯ НА ИЛКО ПИРГОВ

Пиргата (б.р спортният директор Илко Пиргов) го взимам с мен в Аржентина и Бразилия. Ще бъде в Южна Америка поне за месец, за да подготви евентуални трансфери за след Нова година. Идеята е Пиргов да пътува за там през октомври и да работи на място по зимната селекция. Треньорът ще му каже за кои постове има нужда от попълнения, а той ще си избере кои играчи да гледа, а после ще съгласуват всичко помежду си. Точно заради това ще пътува и по-рано. Ще се лиши малко от семейното положение. С жена му да се почувстват малко разделени и да се заобичат още повече“, разкри пред SportLive.bg Крушарски.

Аз също ще бъда в Южна Америка до 14 октомври. Не мога да кажа със сигурност дали ще се засечем. Ако не успеем, там ще го посрещнат моите хора и ще го развеждат, за да може да свърши желаната работа“, разясни бизнесменът.

„Заминаването на Пиргов е съгласувано и с изпълнителния директор Павел Колев. Бях им го предложил отдавна. Искаме нещата да се случат както трябва, а не да се купуват играчи на килограм. На пазар „Георги Кирков“ има краставици и домати колкото си искате“, уточни той.

НА „ЛАУТА“ ГОТВЯТ НОВ СИЛЕН ВХОДЯЩ ТРАНСФЕР

В същото време в Локомотив Пловдив умуват за нов силен входящ трансфер. Чуждестранен футболист е бил предложен на Христо Крушарски, а той е съобщил на оперативното ръководство, отговарящо за селекцията, за да преценят дали им е нужен и ще свърши ли работа на треньора Александър Томаш.

„Вчера ми се обадиха за една звезда на спорта, дал съм я на Павел Колев, Илко Пиргов и треньора Александър Томаш, които отговарят за селекцията. Те да преценят и да се оправят. Не мога да разкрия подробности. Ще видите за кого става въпрос, когато свършим работа. Не е българин. Не става въпрос и за израелския защитник, за който не е вярна появилата се информация. Махнете ги тези измислени герои! Те могат да ядат дини и пъпеши. Ние тук говорим за сериозни работи“, сподели Крушарски.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Култов Крушарски постави условие към Майкъла за „дълга“ си и отсече пред SportLive: Май го е хванала склерозата!

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички