Официално: Александър Томаш е новият старши треньор на Локомотив Пловдив


Официално: Александър Томаш е новият старши треньор на Локомотив Пловдив
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

2147 0

Треньорската криза в Локомотив Пловдив приключи - Александър Томаш е новият наставник на "смърфовете"!

Той бе представен официално като такъв по време на пресконференция на стадиона в парк "Лаута" и разказа как се е стигнало до този ход:

"Стигна се до назначаването ми след 1 седмица разговори. Не искам да кажа с кои двама представители на клуба разговарях. Много лесно се разбрахме, защото амбициите на новото ръководство и моите съвпадат, а именно да вървим заедно нагоре. За последните години Локомотив Пловдив вдигна много нивото и няма да е лесно, но не се и притеснявам, напротив - мотивира ме!", започна бившият мениджър на Банско, Верея, Берое Стара Загора и Етър Велико Търново.

"Нормално е да има срив след толкова добри сезони. Без да бързаме ще искаме да изградим от Локомотив отбор на средноевропейско ниво. Това, което ме грабна в мисленето на ръководството, е, че те не искат бързи резултати, а искат да се върви крачка по крачка. Няма да правя големи промени, искам моят отбор да бъде водещ в играта, да доминираме на терена, да владеем топката. Има добри футболисти тук, които обаче психологически не са на добро ниво. Но последния мач се видя, че имаме Локомотив с две лица. Има мачове, в които трябва да се играе дефанзивно. Аз не съм дошъл за резултати, а за да направя Локомотив Пловдив доминиращ отбор", отсече 43-годишният специалист и след това бе запитан за слуховете, че Мартин Камбуров се завръща в отбора:

"За Камбуров питайте ръководството. Аз с него съм работил, имал съм големи търкания с него, но сме професионалисти. Дали е Боруков, дали е Камбуров - всички футболисти са еднакви. Трябва да знаят, че аз съм човекът и аз решавам. Когато играчите си вършат работата няма да имат проблем с мен".

"Идвам с двама помощници, вие вече ги знаете, както и с видео анализатора си, който се казва Николай. Говорил съм с шефа на школата и съм му казал, че ще взема много момчета. Новите собственици ми предложиха 5 или 7 години договор. Казах им обаче, че е по-добре да подпишем само за 2 години, за да видим, дали ще си паснем. Обещавам на феновете, че от сутрин до вечер ще работя. Има 6 мача до края, за да преценим какво ни е нужно за селекцията. За нея мога да говоря много и да не ме разберете. Благодаря ви!", завърши Александър Томаш.

още:

Христо Крушарски обяви колко е похарчил в Локомотив за времето, в което го издържаше

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички