Христо Крушарски обяви колко е похарчил в Локомотив за времето, в което го издържаше


Христо Крушарски обяви колко е похарчил в Локомотив за времето, в което го издържаше

5502 0

Бившият финансов благодетел на Локомотив Пловдив Христо Крушарски даде пресконференция, на която говори за напускането на клуба, наследството, което оставя и бъдещите си планове.

Още в началото той благодари на журналистите, като заяви, че именно те са го направили "звезда" и се чувствал " като Ален Делон на млади години". 

Крушарски започна с това, че Локомотив Пловдив е нещо велико и до ден днешен не съжалява, че е прекарал 6 години като президент на отбора. Обяви и сумата, която е вложил в клуба за този период - 17 милиона лева, като добави, че до сега на година не са му стигали около 500 хиляди и е взимал кредити, които плаща до момента. 

" В момента отбора се самоиздържа. Оставям го в ръцете на способни млади момчета, които лично аз съм учил и вярвам, че Локомотив има голямо бъдеще. Има интерес към четирима наши юноши и този сезон клуба ще бъде на печалба. Много пари дават за тях! Нямам печалба от Локомотив, тръгвам си на загуба."

Крушарски сподели мнението си и относно слуховете, че Мартин Камбуров ще се върне в отбора:

" Не знам нищо за връщането му, ако иска да се връща. Нали беше казал, че докато аз съм там, той няма да се появи. Ето, сега ме няма. Ще напомня само, че преди той да си тръгне аз му казах, че за Локомотив трябва да даваш, за да играеш. Той е професионалист, а професионалистите струват много пари."

Бившия вече президент да "смърфовете" коментира в негов стил и разделението на футбола относно кой трябва да бъде президент на БФС:

" Не може да излезе от някъде Димитър Бербатов и да обяви, че иска да е президент на БФС. Какво си направил ти за футбола? Призовавам го да построи два терена в родното си място, да развива футболисти, тази негова академия е "академия за кражба на пари. Михайлов пък стана президент на БФС заради еуфорията от САЩ 94". 

" Ще се кандидатирам за Президент на Българския футболен съюз. Това което ми направи Локомотив като реклама, няма да го оставя, а ще се постарая да го направя същото за българския футбол. Ние все още имаме кадри, но те не се избират правилно. За това започнах да обикалям по мачовете, не само на Първа лига, но във Втора и Трета лига. За това бях и на мача на Левски, за да видя как ще реагират хората към мен. Искам да инвестирам, а като видя, че на някой му се занимава, ще го правя без пари. Моята пенсия ми стига, за да живея."

Накрая Крушарски се обърна към вече бившите си колеги в Първа лига:

Призовавам всички мои колеги от професионалния футбол да се съберем, да си ударим по един шамар и да се разберем. Стига сме давали на хората храна, която никой не я яде. Аз не се страхувам, че ще ни забравят.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички