Голово шоу на „Лаута“! „Дантелена“ защита провали Локомотив Пловдив и Лудогорец продължи победния си марш


Голово шоу на „Лаута“! „Дантелена“ защита провали Локомотив Пловдив и Лудогорец продължи победния си марш
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

5769 0

Лудогорец обърна с 3:2 Локомотив Пловдив в голов екшън на „Лаута“ в последната среща от 17-ия кръг в Първа лига. Хората на Анте Шимунджа записаха пета поредна победа в първенството и четвърта подред срещу „черно-белите“.

Двубоят започна перфектно за домакините, които откриха резултата още в 4-ата минута чрез Мартин Паскалев. След това хората на Александър Томаш се сринаха и в защита изглеждаха като разграден двор. Гостите се възползваха от слабостите на „дантелената“ отбрана на пловдивчани и в рамките на 20 минути „орлите“ забиха три безответни гола, стигайки до пълен обрат.

Масиас Тисера се отчете с две попадения. Аржентинецът първо изравни в 19-ата минута, а след това доведе нещата до 1:2 в 28-ата минута. В 39-ата минута Каули заши трети гол в мрежата на шокираните домакини. При попадението на бразилеца останаха съмнения за засада, но след дълго преразглеждане от ВАР попадението остана – 1:3.

След почивката Джовани върна интригата, вкарвайки за 2:3. За повече обаче домакините нямаха сили.

И двата отбора създадоха доста изгодни положения по време на мача, но слабостите отзад на домакините позволиха на шампионите да се възползват максимално и да стигнат до победата. Двубоят се превърна в триумф на офанзивния футбол, в който обаче лъснаха проблемите и дава тима в дефанзивен план.

В интерес на истината „черно-белите“ подобриха играта си в отбрана след почивката, но очевидно вече бе късно. Същевременно лъснаха проблемите и на „шампионите“ в защита, но грешките на съперника бяха повече и по-груби.

Така Лудогорец вече е с актив от 38 точки от 15 мача и заема второто място в класирането. Разградчани са само на 3 пункта от лидера ЦСКА, който е изиграл 17 срещи. Локомотив Пловдив остава на четвъртата позиция с 30 точки, като „черно-белите“ не познават вкуса на успеха 4 мача м шампионата.

Вижте къде може да гледате мача Локомотив Пловдив – Лудогорец

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Локомотив Пловдив започна доста по-агресивно мача. Хората на Александър Томаш подложиха на натиск шампионите. Дион едва не отскубна сам във 2-ата минута, но Оливие Вердон се справи.

ГОЛ! Първоначалният устрем на пловдивчани доведе до желания ефект. В 4-ата минута топката посети мрежата на Падт. Димитър Илиев намери отлично Джовани. Бразилецът стреля, вратарят се намеси, но Мартин Паскалев с добавка отблизо го матира – 1:0. Това е вторият гол на защитника от началото на сезона.

По-добрата игра на домакините продължи, а „орлите“ изглеждаха като шокирани. В 12-ата минута удар на Дион от пеналта бе блокиран в последния момент. Малко след това Евандро центрира остро, но Дион не успя да засече кълбото, притиснат от бранител на разградчани.

ГОЛ! Матиас Тисера изравни в 19-ата минута. Аржентинецът излезе очи в очи с Динко Хоркач и пусна топката покрай него – 1:1.

Гостите си възвърнаха самочувствието след изравнителното попадение. Хората на Анте Шимунджа започнаха да плетат интересни комбинации.

ГОЛ! Само 9 минути по-късно Лудогорец осъществи пълен обрат. В прегръдките на съотборниците си отново се оказа Матиас Тисера. Аслак фон Витри нахлу по дясното крило, навлезе в пеналта и пусна към аржентинеца, който вкара втория си гол в мача в опразнената врата – 1:2.

Лудогорец вече тотално взе инициативата, а защитата на пловдивчани изглеждаше като разграден двор.

ГОЛ! „Орлите“ нанесоха третия кинжален удар чрез Каули Оливейра. Пьотровски изведе бразилеца зад гърба на Паскалев, след което плеймейкърът на гостите нахлу в пеналта и матира Динко Хоркаш за 1:3 в 39-ата минута. При попадението отстанаха съмнения за засада. След няколко минутно преразглеждане от ВАР попадението бе зачетено.

Последва голям пропуск на Текпетей в 45-ата минута, след като Хоркаш успя да вземе топката от краката му в наказателното поле. Само 60 секунди по-късно Евандро профука страхотен шанс за втори гол във вратата на Падт.

В 3-ата минута на добавеното време Текпетей се озова в пеналта, но се строполи, а съдията Георги Давидов и ВАР не видяха причина да отсъдят дузпа за разградчани.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още във 2-ата минута след антракта Тисера получи перфектен пас от Текпетей, но не успя да оформи своя хеттрик, след като ударът му профуча покрай десния страничен стълб.

Почти веднага след това съдията Георги Давидов прекрати мача за 3-4 минути, след като феновете на Локомотив Пловдив направиха димна завеса, мятайки факли и димки.

В 58-ата минута Лудогорец направи нов фрапантен пропуск. Матиас Тисера изскочи сам срещу Хоркаш след грешка на Бидунга, но би над напречната греда. Домакините отговор с пропуск на Димитър Илиев, който стреля неточно от пеналта в 62-ата минута.

ГОЛ! „Черно-белите“ се върнаха в мача в 64-ата минута. Димитър Илиев намери отлично Джовани, а бразилецът матира Падт с шут от дъгата на пеналта – 2:3.

След това Лудогорец очевидно мислеше как да не допусне нов гол в мрежата си.

В 89-ата минута обаче резервата Десподов се озова сам срещу Хоркаш, но не успя да го преодолее.

Матеус пък в края на 5-минутното добавено време пропусна златен шанс да донесе точката за Локомотив Пловдив.

Стартови състави:

Локомотив Пловдив: Хоркаш, Томашевич, Бидунга, Паскалев, Да Силва, Зебли, Каракашев, Маркес, Eвандро, Илиев, Дион

Лудогорец: Падт, Сисиньо, Пиетровски, Тисера, Фон Витри, Вердон, Eнрике, Пластун, Текпетей, Джонатан, Каули 

ПРЕДИ МАЧА

Локомотив Пловдив загуби последния си мач на „Лаута“, губейки с 0:1 от ЦСКА в отложена среща от 7-ия кръг. В момента селекцията на Александър Томаш се намира на 4-ото място с 30 точки.

Лудогорец е на втората позиция с 35 пункта от 14 изиграни срещи до момента. В поседния си официален двубой „орлите“ загубиха с 1:3 от Рома в Лига Европа. Преди това те сразиха Септември с 3:1 в Разград в среща от родния шампионат.

Предишният двубой между двата отбора завърши с победа 2:0 за шампионите в Разград през юли. „Черно-белите“ удариха разградчани на „Лаута“ за последно на 20 февруари 2021 година с 3:2. „Орлите“ са в серия от 3 поредни победи над „смърфовете“ за първенството.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички