Любопитно: Локомотив Пловдив става част от европейски консорциум от футболни клубове?


Любопитно: Локомотив Пловдив става част от европейски консорциум от футболни клубове?
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2753 0

Настоящите инвеститори в Локомотив Пловдив, които поеха "кормилото" след напускането на Христо Крушарски, могат да включат "черно-белите" в европейски консорциум от футболни клубове, съобщава "Мач Телеграф".

Изданието пише, че босовете на "Лаута" правят опити, заедно със свои чуждестранни партньори, да закупят третодивизионния английски Чарлтън, в който преди години се подвизаваха бившите национали на България Радостин Кишишев и Светослав Тодоров.

В момента столичният тим е на девето място в Лига 1 с актив от 23 точки (след 17 кръга), а негов собственик е датчанинът Томас Сандгаард, но той няма възможност да развива клуба в дългосрочен план и да го върне към славните му години от края на 20-ти и началото на 21-ви век.

Допълва се още, че шефовете на "смърфовете" проявяват интерес и към отбор от френската Лига 2, като не е изключено при евентуална сделка да им посредничи бившият френски национал Луис Фернандес, който е бил в Пловдив в средата на септември и е изгледал победата на Локомотив с 3:0 срещу Черно море.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Христо Крушарски преди мача на Локо Пловдив: При мен беше традиция да бием Лудогорец, а и ЦСКА и Левски!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички