Димитър Илиев се закани обръсне брадата си, ако вкара 2 гола на Ботев


Димитър Илиев се закани обръсне брадата си, ако вкара 2 гола на Ботев
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

4100 0

Локомотив Пловдив приема градския си съперник Ботев в мач от 9 кръг на Първа лига. 115-ото издание на Дербито на Пловдив ще се играе днес на "Лаута" от 20:30 часа.

Тръпката преди големия сблъсък беше вдигната на по-голяма степен от заканата на капитана на "смърфовете" Димитър Илиев. Футболист №1 на България за 2019 и 2020 г. се зарече да обръсне брадата си, ако вкара два гола в мача, а тимът му спечели дербито, пише "Мач Телеграф".

Ако това се случи, 33-годишният национал ще излезе еднолично на второ място в класирането на голмайсторите на "железничарите" в Пловдивското дерби. До момента Илиев дели четвъртата позиция с Едуард Ераносян, като двамата имат по пет попадения.

Ако днес се разпише един път във вратата на Ботев, Димитър Илиев ще се изравни на второто място с Христо Бонев-Зума и Иван Кавчев, които имат по шест попадения във вратата на "канарчетата". Рекордьор, не само за Локомотив, но и в дербито, е Георги Василев-Гочо с 12.

До момента Илиев е вкарал петте си гола срещу „жълто-черните“ в различни мачове и в нито едно дерби не се е разписвал повече от веднъж. Първите четири попадения реализира при победи. През пролетта обаче той беше точен при загубата с 1:2 в Коматево, като при 0:0 пропусна дузпа.

Вижте още: Къде да гледаме Локомотив - Ботев по ТВ?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички