Димитър Вичев разкритикува ръководството на Ботев Пд пред SL и отсече: Липсата на Неделев е осезаема, Тошко има очи навсякъде!


Димитър Вичев разкритикува ръководството на Ботев Пд пред SL и отсече: Липсата на Неделев е осезаема, Тошко има очи навсякъде!
Снимка: Асоциация на българските футболисти

3521 0

Славният вратар на Ботев Пловдив Димитър Вичев коментира пред Sportlive.bg предстоящата Битка за Пловдив между „канарчетата“ и Локомотив Пловдив. Дербито е на „Лаута“ от 20:30 часа днес.

Силите са изравнени. Ботев Пловдив живнаха малко. С тези контузии, които имат Локомотив Пловдив, ми се струва, че наистина силите са изравнени. Смятам, че който вкара гол, ще победи“, започна той.

Според мен няма да се получи чак толкова интересен мач. Ще преобладава здравата борба по терена, защото напрежението ще бъде голямо и за двете страни. Видяхме какво се получи и на мача между Левски и Лудогорец за Суперкупата. „Сините“ поведоха, но след това се видя какво се случи. На почивката изключих телевизора. То си беше трагедия. За толкова добре платени чужденци и Лудогорец не играха добре“, продължи Вичев.

„Евала сега на Любо Пенев, че взима български футболисти и прави мъжки отбор. Но да взимаш чужденци… Доколкото чух сега, нашият Тонев, на когото уж се възлагаха големи надежди, може да бъде пратен в друг клуб. Налагайте го! Той поне може да мине между капките, може да го криеш, не е вратар, за да се виждат грешките му. Наше момче е. Колко българи играят? Само капитанът и край“, отсече славният вратар.

Нека в Ботев Пловдив да има чужденци. Но чужденец да седи на пейката – това е престъпление! Двама-трима човека, както ги има в ЦСКА 1948, при това качествени. За какво ти са повече? Защо я имаме тази школа?

Кажете ми за последните 10-15 години да е излязъл един вратар от школата на Ботев? Преди изкарваха по двама-трима футболисти всяка година. И треньорите Петър Зехтински, Марин Бакалов налагаха играчи. Едната година вкарат двама, другата – нови двама. И бяха все мъжкари. Биехме Левски, биехме ЦСКА“, категоричен е той.

Липсата на Тодор Неделев как няма да не се отразява сериозно? Тошко е едно много честно, много  хубаво момче. Той е много силен и качествен футболист. Тошко има очи и отпред, и отзад, и навсякъде. Той е универсален. Смятам, че отсъствието му в дербито ще се отрази, защото е водеща фигура“, коментира Вичев по адрес на възстановяващия се след тежка операция Тодор Неделев.

Мисля, че в Локомотив Пловдив някак си повече се навиват. При нас има прекалено много чужденци. Дори и да им обещаят по 10 000 лева, пак не е сигурно. Тук става дума за морал. Ние сме играли срещу Барселона и Байерн Мюнхен за по 36 лева и взехме незаконни 36 лева за двата мача, защото все пак ги победихме, но не ги елиминирахме. Парите не са важни в този мач, а по-важното е на другия ден да излезеш с гордост. Дори и да си загубил, но да си играл мъжки. Защото ние бяхме приятели с футболистите на Локомотив и се уважавахме“, завърши славният вратар пред Sportlive.bg.  

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички