Георги Василев – Гочо пред SL: Нито Митко Илиев, нито феновете на Локо Пд и Ботев Пд чуват какво им говоря


Георги Василев – Гочо пред SL: Нито Митко Илиев, нито феновете на Локо Пд и Ботев Пд чуват какво им говоря
Снимка: Ani Georgieva / LAP.bg

3210 0

Предстои поредният епизод от Битката за Пловдив. Локомотив и Ботев ще се изправят на „Лаута“, за да определят кой ще е футболният властелин в града под тепетата в следващите месеци. Дербито ще се проведе на „Лаута“ от 20:30 часа.

Sportlive.bg потърси легендата на Локомотив Георги Василев – Гочо за коментар преди Битката за Пловдив.

Който е по-добре психически и тича повече, той ще бие. Иначе ако аз играя, веднага ще ти кажа кой ще победи. Тогава нямаше проблеми и щеше да е ясно кой ще ликува след края на срещата“, започна коментара си Георги Василев.

Аз ще ги разкъсам сам, бе“, отговори той в шеговит тон на въпрос колко гола щеше да вкара, ако той беше на терена.

Пак ще кажа, че победител ще излезе този отбор, който е по-подготвен физически и психически. Трябва да се раздадеш максимално, за да биеш. Иначе как ще стане? Ако се разхождаш по терена, няма да се получи“, продължи Гочо.

Като гледам двата отбора, Локото са по-добре, но зависи как е настроението. Ще бъда на мача и ще видим какво ще се получи. Аз винаги ще бъда за Локомотив. Много зависи как ще тръгне мачът. При сериозна игра Локото би трябвало да бият. Клиширано е, но в такива дербита не се знае нищо“, прогнозира Василев.

„Зависи как играят и как са настроени психически за мача“, отговори той на въпрос дали „черно-белите“ отново могат да разгромят съперника си, както се случи през ноември 2020 година, когато „смърфовете“ разбиха „канарчетата“ с 6:0.

Гледам английските двубои, на които стадионите са пълни фул макс – по 80 000 души има по-трибуните. Гледам и мачовете в Италия. Хората и там тичат и се себераздават на терена. Затова играят и футбол, и имат и публика. А в България няма и публика вече“, отсече той.

На феновете им дай само да се бият. Разчитаме много на тяхната подкрепа. Гледат само да се бият, друго не става от тях. Колко пъти им говоря: „Недейте така. Какви са тези глупости. Такова чудо не съм видял. Някъде да сте забелязали подобно нещо по западноевропейските терени? Няма такова нещо. Само тук“.

„Не знам откъде дойде тази глупава мода. Колко пъти им говоря и на феновете на Локомотив, и на тези на Ботев. Но не ме слушат. Просто не знам каква е тази мания! По наше време никога не е имало такова нещо. Аз даже бях приятел с тях. Дерменджиев, Убинов и Добри Ненов починаха. Продължаваме да се събираме легендите при Карушата, но тях като ги няма ми е много кофти“, коментира той по повод ексцесиите между феновете, които редовно съпътстват пловдивското дерби.

Много голямо нещастие сполетя Неделев, за съжаление. Не го пожелавам на никого да се случи. Но, за беда, Неделев пострада. Сигурно се усеща липсата му, защото той е основна фигура в състава на Ботев (Пд)“, коментира Гочо отсъствието на Неделев, който претърпя тежка операция на главата.

Напоследък му викам: „Ей, внимавай! Махни и тази брада!“ А той ми отговаря: „Ами, господине, мода е“. Аз го питам да не е Свети Викентий или нещо подобно. Било мода, а аз му казвам да престане с тези глупости. Абе, тези хора изкукуригаха и футболистите покрай тях“, коментира Гочо нападателя на Локомотив Димитър Илиев, за чието израстване като футболист легендата има голяма заслуга. Капитанът на „черно-белите“ две години подред стана и Футболист №1 на България.

Аз нямах никакво притеснение, когато играех срещу Ботев (Пд). Все едно излизах срещу Горна баня, Триводици или Площек, въобще не ме интересуваше. А и тогава бяха отбор, а не сега като този. Тогава играеха Динко Дерменджиев, Георги Попов, Добри Ненов и Виден Апостолов, който също си отиде от този свят“, сподели Василев пред Sportlive.bg.

 АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички