Битката за Пловдив епизод "първи": "Лаута" приема Локомотив и Ботев


Битката за Пловдив епизод "първи": "Лаута" приема Локомотив и Ботев
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

4206 0

Двата най-обичани отбора от втория по големина град в България се сблъскват един срещу друг на стадион "Лаута" в деветия кръг на Първа лига. Локомотив ще търси реванш за загубата от миналия сезон срещу този противник в "Коматево" с 2:1. От своя страна, Ботев всячески ще се опита да излезе от дъното на класирането, където се настани със слабите си изяви от началото на първенството. 

Ще успеят ли "смърфовете" да изравнят победите в "Дербито на Пловдив"?

В дългогодишното си съревнование "канарчетата" водят с една победа в общата статистика (41 на 40), докато равенствата между двата тима са общо 33. Sesame определя домакините като фаворит и дава 2.40 коефициент за победа на "железничарите". Победата за Ботев е оценена с 3.00, докато равенството е 3.25.

"Жълто-черните" ще търсят първа суха мрежа от началото на сезона

Ботев започна сезон 2022/2023 с четири поредни загуби в родния Елит и отпадане още във втория предварителен кръг от Лига на конференциите. Единствената "суха" мрежа, която "канарчетата" успяха да запишат бе срещу АПОЕЛ (Никозия) на стадион "Васил Левски". Sesame дава коефициент 3.20 за гостите да опазят вратата си от голове, докато за Локомотив тази ставка е оценена на 2.71

Време ли е за голово зрелище?

Срещите между двата "кръвни" врага не се славят с голяма резултатност, но в недалечната 2020 година "смърфовете" разгромиха съперника си с внушителното 6:0. Като се изключи този резултат, двата отбора не си отбелязват повече от 3 гола на мач и точно поради това Sesame предлага 2.40 коефициент на "железничарите" да отбележат над 1.5 гола в срещата. Същата секция за Ботев със ставка 2.90.

*Коефициентите подлежат на промяна!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички