Димитър Илиев: Знам, че съм в дупка, няма нищо по-добро от това да счупя каръка срещу Ботев Пловдив


Димитър Илиев: Знам, че съм в дупка, няма нищо по-добро от това да счупя каръка срещу Ботев Пловдив
Снимка: Lokomotivpd.com

1937 0

Капитанът и любимец на феновете на Локомотив (Пловдив) - Димитър Илиев, говори преди супердербито срещу вечния съперник Ботев (Пловдив). Пред "Мач Телеграф" нападателят сподели очакванията си за двубоя и коментира спада във формата си.

Митко, преди поредното дерби с Ботев, има ли нещо, което да те кара по-различно от предишните?

"Не. Винаги има тръпка, винаги има напрежение, винаги чакаме с нетърпение мача. Хубавото е, че сега за пръв път доста време ще е късен мач на осветление и атмосферата ще е по-добра. Щеше да е топ, ако трибуна „Бесика“ можеше да е завършена, но един-два месеца не им стигнаха", заяви таранът.

Изглежда идеален момент да вкараш първия си гол за сезона и да решите проблемите в защита с по-силна игра в атака...

"На теория няма нищо по-добро от това да счупя каръка срещу Ботев. Най-важното обаче е да бием. Наясно съм, че съм в някаква дупка или момент на спад. Фактът, че не се представям много добре от началото на сезона не ми тежи толкова, защото резултатите се получаваха. Достатъчно опитен съм вече. Наясно съм, че всеки има такива периоди и знам, че рано или късно отново ще вкарам и ще имам реален принос за головете и успехите. Работя сериозно и се надявам да се случи по-бързо".

Какво промени в играта новият ви треньор?

"Като цяло философията е изцяло нова. Целта и идеята е да имаме трайно притежание на топката и по-търпеливо да изграждаме атаките. Надявам се по-бързо да свикнем с изискванията на треньорския щаб и нещата да започнат да се получават по-добре.

Не е лесно, когато си изградил определени навици. Със сигурност ни трябва време, за да покажем, че може да побеждаваме с нов стил и облик. Резултатите от началото на сезона не са лоши. Тръгнахме по-силно от миналата година, но със сигурност като игра имаме огромни резерви. Трябва ни още време и сериозна работа на всяка тренировка", допълни още той.

Ето какво признание получи Илиев от привържениците на "смърфовете"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички