Димитър Илиев обяви: Локомотив (Пловдив) излиза на война срещу Тотнъм


Димитър Илиев обяви: Локомотив (Пловдив) излиза на война срещу Тотнъм
Снимка: Guliver/GettyImages

1726 0

Голямата звезда и капитан на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев вярва, че "смърфовете" имат силите да се представят достойно срещу Тотнъм в мача между двата отбора от квалификационните кръгове на Лига Европа. Пловдивчани са абсолютен аутсайдер, но нападателят вярва, че това са най-хубавите мачове и всички в отбора трябва да се насладят на 90-те минути срещу селекцията на Жозе Моуриньо. 

"Това са най-хубавите мачове. За нещастие моентът е такъв, че ще играем пред празен стадион. Чувството няма да е същото. На много години се пада да дойде финалист от Шампионска лига", каза Димитър Илиев пред "Нова телевизия". 

"Миналата година след мачовете в Европа побеждавахме по инерция в шампионата. Само и единствено може да ни помгнат тези мачове. Само можем да спечелим. Особено срещу отбор като Тотнъм, който е фаворит за спечелване на турнира. Надявам се да покажем всичко, на което сме способни. Ясно е, че са по-класни, но на мен ще ми стига да покажем това, което можем без да се притесняваме. Достатъчно стойностен отбор сме, за да затрудним Тотнъм", категоричен бе Илиев. 

Капитанът на "смърфовете" смята, че Локомотив не е обречен, като даде за пример Лудогорец и достойното представяне на тима в Шампионска лига и като цяло в Европа, където "орлите" се представиха достойно и срещу английски тимове. 

"Лудогорец няколко пъти е играл в Шампионска лига. Колкото и да се говори за разликата между българския и английския футбол, видяхме, че те направиха много силни мачове. Разликата на терена не беше толкова очевидна. Надявам се да направим необходимото, за да не проличи тази бездна. Няма как да надиграеш Тотнъм, но можем да направим най-добрия мач за сезона и да излезем с чест от този сблъсък". 

Един от малкото шансове на Локомотив за успех, дори частичен, е Тотнъм да подцени значително своя опонент. Илиев е наясно, че няма напрежение върху играчите на Жозе Моуриньо, но гарантира, че "смърфовете" ще създадат проблеми на "шпорите", ако вече си мислят, че са класирани в следващия кръг. 

"Напрежение върху Тотнъм няма как да има при положение, че гостуват в България. В миналото съм гледал мачове на англичани в Европа. Понякога си мислят, че просто ще минат през някои отбори. Който и да е отбор, ако помисли, че вече е в следващата фаза, срещу когото и да се изправи, ще има проблеми. В момента, в който стъпим на терена, ще се види колко сме подготвени психически", разкри футболист №1 на България за 2019 година.

"Трябва да им предложим война. Да се изпотят, за да продължат напред", каза още пловдивчанинът.

Въпреки че в Първа лига вече е позволено на феновете да посещават мачовете, на "Лаута" няма да има привърженици на Локомотив, тъй като в Европа е забранено посещението на срещите от привърженици. Единствената подкрепа за Локомотив ще е от страна на журналистите с акредитации за мача. Това е и голямата болка на Илиев, който би направил всичко, за да играе пред верните фенове на тима в мач като този срещу Тотнъм. 

"Изключително ми е болно, че мач който се чака десетилетия в Пловдив, няма да се напълни с публика", допълни Илиев пред телевизията. 

В световен мащаб има немалък интерес към "екзотичния" съперник на Тотнъм, като дори един от водещите световни букмейкъри отдели сериозно внимание на двама от играчите на Локомотив (Пловдив)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички