Бойко Борисов се срещна с Локо и Ботев в Пловдив за разпределяне на милионите (ВИДЕО)


Бойко Борисов се срещна с Локо и Ботев в Пловдив за разпределяне на милионите (ВИДЕО)

1012 0

Премиерът Бойко Борисов посети пловдивските Локомотив и Ботев, като обяви официално по колко милиона ще бъдат отпуснати на двата клуба за инфраструктурата. Локо Пд ще получи 12 млн. лева, докато "канарчетата" ще вземат 25 млн.

Посетих стадион „Локомотив“ в Пловдив, където се срещнах с ръководството и фенове на отбора, написа в личния си профил във Фейсбук премиера Бойко Борисов и припомня, че тази седмица правителството отпусна 12 милиона лева за реконструкция на стадиона и на спортната база на клуба.

"Ние сме осигурили необходими средства и призовах кмета на града и общинските съветници максимално бързо да задействат процедурите, за да е готово строителството до края на годината", казва още Борисов.

Пред привържениците на Ботев Пд пък обяви, че ако не стигнат тези 25 млн. за довършването на Колежа, то ще бъдат отпуснати още. На място се бяха събрали и доста привърженици на тима, които чакаха да чуят добрата новина за стадиона. Премиерът пристигна на “Колежа” в компанията на президента на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски. Той бе посрещнат с аплодисменти и викове “Браво”. “Крушарски пожела да дойде, за биете него, ако решите. Както знаете, отпускаме 25 милиона за стадиона.Ако парите не стигнат, ще помогнем с още. Лично аз ще съм строителен надзор. Оттук насетне се обръщате към кмета Зико и областния управител да задействат нещата”, заяви премиера.

Така, той ще сложи край на протестите на "черно-белите" фенове. Вижте подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от SL коментира


Живко, от паралелната реалност, която липсва на Левски

Левски отпадна на полуфиналите за Купата от Локомотив Пловдив, но това бързо остана зад полезрението на „сините“...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама