Феновете на Локомотив Пловдив: Напрежението нараства, искаме среща с премиера Борисов


Феновете на Локомотив Пловдив: Напрежението нараства, искаме среща с премиера Борисов

1707 1

Фенове на Локомотив Пловдив поискаха официално среща с министър председателя Бойко Борисов,  министъра на спорта Красен Кралев и министъра на финансите Владислав Горанов. Причината за това е, че „черно-белите“ привърженици не са доволни, че държавата е готова да дострои стадион „Христо Ботев“, а за стадион „Локомотив“ засега не са предвидени подобни средства.

"Базите в Пловдив са в много лошо състояние. На стадион Локомотив през 2004 година падна цяла трибуна. Веселин Марешки обеща пред 2500 фена да направи трибуна „Бесика“, но не го направи. Затова ще поискаме от премиера,  ако не може да стане стадион „Пловдив“, то тогава колкото пари се дадат за стадион "Христо Ботев", то толкова да се дадат и за стадион Локомотив", категорични са феновете на Локо.

"В сряда бяхме 200 човека с 200 коли. Можеше да блокираме града, но след разговори с полицията решихме да не го правим и да спазим добрия тон. Затова първо искаме среща с Бойко Борисов. Искахме среща между фенове на Локомотив, Ботев представители на Общината и държавата, но такава не се състоя", казаха още феновете на Локо.

„Ние не сме против да се построи стадион „Христо Ботев“. Нека се знае. Но щом ще се помага на единия клуб, нека се помогне и на другия. Ние не смятаме, че държавата е длъжна на никой. Но щом е решила да обърне лице към спорта, нека тогава да се гледа най-разумното нещо, а именно изграждане на стадион "Пловдив". Нямаме план, какво ще предприемем, ако не бъдем чути. Много е лесно да блокираме кръстовища и да кажем: „Искаме стадион“. Всичко зависи от желанието на държавата, затова искаме и среща. Кметът каза, че финансирането ще е държавно и той ни препрати към премиера. Да, може да се стигне до протести, защото напрежението ескалира и за това е добре този въпрос веднъж за винаги да се реши“, допълниха феновете на Локо.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Други


Роналдо - Феномена, който многократно разби прогнозите и завладя футболния терен

Роналдо Луиш Назарио де Лима - по прякор Феномена, а не "другият Роналдо" или "дебелият Роналдо". Много закачени...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама