Берое с важна победа срещу Локо Пд, Камбуров с гол №230


Берое с важна победа срещу Локо Пд, Камбуров с гол №230
Снимка: Официален сайт на Берое

1170 0

Берое победи у дома Локомотив (Пловдив) с 2:0 в среща от 23-ия кръг в Първа лига. Попаденията бяха отбелязани от Макоута в 36' и от Мартин Камбуров в 40' от дузпа. Това е гол номер 230 в българския елит за нападателя. Пловдивчани са с 45 точки, като може да бъдат изпреварени отново от Левски, ако "сините" победят Славия в неделя. Берое е пети с 37.

В началните 20 минути на срещата двата тима предложиха много борба в центъра на терена и разменен контрол над топката. В 15-та минута Фал проби по фланга и центрира, а топката срещна ръката на Цветанов, който бе в пеналта, но реферът прецени, че няма дузпа, въпреки бурните претенции.

Домакините бяха доста по-активни през първото полувреме, като в 24' отново имах претенции за наказателен удар. Берое излезе напред в резултата в 36-та минута, когато Конте предостави за Макоута, а той прати топката в мрежата със страхотен шут от над 20 метра.

Две минути след това Фал бе изведен в наказателното поле и изпревари Пиргов, който го събори, и реферът този път посочи бялата точка. Зад топката застана Мартин Камбуров, който бе безпощаден и прати кълбото в мрежата за 2:0. През втората част бе доста по-спокойно на терена.  В 63-та минута топката бе свалена за Илиев, който успя да отправи удар от малкото наказателно поле, но Перниш спаси. Берое не изпусна преднината си, а пловдивчани пък не бяха достатъчно кретивни в атака, за да затруднят Перниш/

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички