"Затова не бяхме убедителни": Николай Костов след победата над Ботев Враца


"Затова не бяхме убедителни": Николай Костов след победата над Ботев Враца
Снимка: facebook / levskiofficial

2405 0

Левски се измъчи срещу Ботев Враца на "Герена", но все пак успя да си тръгне с успех. Възпитаниците на Николай Костов се наложиха на своя съперник с 1:0 в мач от 5-ия кръг на Първа лига.

Самият наставник на тима призна, че е видял крачка назад в представянето на играчите си. Той коментира липсата на новото попълнение Дарлан, динамиката на играта, както и предстоящия реванш срещу Апоел Беер Шева.

На какво отдават слабото представяне в "синия" лагер?

"Очаквахме мачът да бъде точно такъв, какъвто беше. Разговарях с играчите преди срещата, липсата на свежест си оказа влияние. Нямаше го този заряд, който трябваше да имаме", започна Костов и продължи, обяснявайки за колебливата игра на столичани.

"Не сме подценили Ботев. Поздравявам ги за добрата игра, бяха добре организирани както в защита, така и в атака. Липсата на свежест допринесе за неубедителното ни представяне. Победата обаче си е победа, ние се радваме, че спечелихме 3-те точки. Имахме трудност и я преодоляхме.

Имахме малко време да се възстановим от пътуването от Израел. Почти не сме тренирали. През последните 15 дни имахме само възстановителни тренировки. Това си оказа влияние. Не сме така добре организирани и убедителни в подаванията. Забавя се мисълта на играчите.

Уелтън е играч, който винаги носи динамика и сме доволни от представянето му. Създаде доста ситуации по левия фланг, дори се възползвахме от една от тях", добави той.

Защо липсваше Дарлан?

"Имаме един играч повече, който не е с европейски паспорт. По един ще остава извън групата, докато това не се оправи", обясни специалистът и насочи поглед към реванша с израелския тим.

"Хвърлихме много усилия в първия мач. Затова и не бяхме убедителни в днешната среща. Имаме време да се възстановим и да направим анализ на възможностите си. Надявам се да се получи много добър мач и ние да сме победителите", завърши Николай Костов.

Какво мнение сподели героят на "сините" Преслав Бачев?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички