Левски се скъса да пропуска, но загря за Апоел Беер Шева подобаващо с гол на златна резерва (ВИДЕО)


Левски се скъса да пропуска, но загря за Апоел Беер Шева подобаващо с гол на златна резерва (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5964 0

Левски успя да се наложи с минималното 1:0 над Ботев Враца в двубой от петия кръг на Първа лига. Двубоят на стадион "Георги Аспарухов" бе изпълнен с много "сини" пропуски, но златната резерва Преслав Бачев донесе ценните 3 точки с гол в заключителните минути на срещата.

"Сините" владяха инициативата през по-голямата част от мача. Футболистите на Костов успяха да наложат своя стил на игра и доминираха. Сериозни пропуски направиха Уелтън и Илиян Стефанов от почти идентични ситуации, които можеха да дадат преднина на "синия" клуб.

Ботев Враца имаше своите шансове на контраатака. Страхотни възможности за гол бяха пропиляни от Красимир Тодоров и Даниел Генов, които не успяха да се разпишат. 

Ключовия момент за домакините дойде късно в 83'. Тогава Хосе Кордоба и Уелтън комбинираха. Първият навлезе в наказателното поле и намери резервата Преслав Бачев, който с много силен удар от непосредствена близост оформи крайното 1:0.

На Левски му предстои голямото предизвикателство наречено Апоел Беер Шева. Двата тима ще се срещнат един срещу друг в четвъртък (17 август) в ответния мач от Лигата на конференциите на "Герена", след като направиха 0:0 в Израел. На Ботев Враца пък му предстои домакинство на ЦСКА в следващия кръг на Първа лига.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във втората минута Левски можеше да поведе. Възпитаниците на Николай Костов стигнаха до ъглов удар във втората минута. Топката бе центрирана в наказателното поле, а там над всички се извиси Андриан Краев и стреля с глава, а ударът му мина опасно близо до страничния стълб. Последваха още ситуации пред вратата на врачани, но не се стигна до нищо по-опасно.

В 22' Левски изгради чудесно нападение, което мина през Ивелин Попов, Асен Митков и бе завършено от Джевад Ел Джемили. Амбициозният удар от дистанция на офанзивния футболист обаче мина встрани от страничния стълб. В 30' Ботев хвана Левски на контраатака и бързо се озова на ситуация 3 на 1 пред Пламен Андреев, топката стреля Красимир Тодоров от много близка дистанция, но не успя да намери очертанията на вратата. 

До края на първата част Левски продължи да диктува играта на "Герена". "Сините" бяха по-активния отбор, но така и не стигнаха до нещо съществено пред вратата на врачани, които пък се защитаваха силно и чакаха своя шанс на контраатака.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Веднага след почивката Николай Костов направи 3 промени. В игра се появиха Илиян Стефанов, Уелтон и Асен Чандъров, а напуснаха Патрик-Габриел Галчев, Ивелин Попов и Рикардиньо. В 55' се стигна до голям малшанс за "сините". Топката бе центрирана в наказателното поле на врачани, а там с нея първо се размина Цунами, а след това и Хосе Кордоба, които пропуснаха да открият на "Герена". Само 3 минути след това Уелтън се измъкна брилянтно и намери влезлия като резерва Преслав Бачев. Той пък прати топката към Илиян Стефанов, който също не успя да нанесе удар, с който да отбележи.

Левски продължаваше да владее инициативата, но отново се пропука след контраатака на гостите. В 64' минута Даниел Генов бе изведен сам срещу Андреев, макар и не на фронтална позиция. Опитният футболист обаче стреля покрай вратата на младия "син" страж.

В 79' се откри още една отлична възможност за гол на "сините". Отличен пробив на Уелтън приключи с подаване към Илиян Стефанов, който само трябваше да добави топката в опразнената врата на Рубио. Родният национал обаче стреля прекалено силно и топката се премина над напречната греда. Само 4 минути по-късно обаче Хосе Кордоба и Уелтън комбинираха, първият навлезе в наказателното поле на врачани и предостави топката на резервата Преслав Бачев, който откри късно в мача.

СЪСТАВИ

Левски: Андреев, Цунами, Роналдо, Краев, Рикардиньо, Попов, Ел Джемили, Галчев, Митков, Кордоба, Фадига

Ботев Враца: Рубио, Кавдански, Соарес, Цветанов, Генов, Тодоров, Ивайлов, Варгас, Мендоса, Кунде, Велев

ПРЕДИ ДВУБОЯ

За двубоя днес в групата на "сините" се завръща Кристиан Димитров, който не пътува за гостуването на Апоел. Жереми Петрис обаче все още е аут заради травмата си. Дарлан е извън групата също, като по всяка вероятност причината е квотата на играчи извън ЕС.

Келиан ван дер Каап е сред липсващите играч също. Той изигра пълни 90 минути срещу израелците, но в края на двубоя видимо изпитваше дискомфорт. Марин Петков също е контузен, така че кадровите проблеми за Николай Костов не са никак малко.

Ботев Враца, не се намира в особено добра форма. От началото на сезона има 3 загуби и 1 една победа срещу Славия у дома. В последните си 3 мача помежду им Левски постига победи с по 2:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички