Защо се ядоса Станимир Стоилов - появи се първата версия за търкания между Левски и основния спонсор


Защо се ядоса Станимир Стоилов - появи се първата версия за търкания между Левски и основния спонсор
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6460 0

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов предизвика истинска буря сред "сините" фенове след края на сблъсъка с Лудогорец, когато си изпусна нервите, получи червен картон, а впоследствие бе заявил, че е време да се оттегли от българския футбол.

В крайна сметка, малко по-малко от 24 часа по-късно, самият той поясни какво е имал предвид, давайки специален брифинг пред журналисти, по време на който говори надълго и нашироко за проблемите в клуба.

В крайна сметка, Стоилов остана начело на 26-кратните шампиони, а в днешния 16 април "Мач Телеграф" разкрива и една от вероятните причини, която му е "запалила фитила". Според изданието, става въпрос за неспазена договорка от страна на генералния спонсор на Левски "Palms bet"!

За какво иде реч - както е известно, по време на зимната пауза в България при "сините" пристигнаха 5 нови попълнения - Ноа Сонко Сундберг, Цунами, Уелтън, Келиан ван дер Каап и Илиян Стефанов. При подобни сделки често се случва футболни агенти да съдействат на даден клуб при осъществяването им, а за услугите си получават и комисионна...

Информацията сочи, че Станимир Стоилов, предвид тежкото финансово положение на клуба, е успял да убеди мениджърите да получат по едва 2 000 евро на сделка или иначе казано - общо 10 000 евро. Сумата е много ниска, дори за родните стандарти, но от "Герена" още не са превели парите.

Твърди се, че именно "Palms bet" е поел ангажимент да го стори, но фактът, че и до ден днешен това не е направено, е предизвикало гнева на "синия" наставник, защото самият той понася удар по реномето си по този начин.

*Припомняме, че в часовете преди Стоилов да излезе да говори пред журналистите, Националният клуб на привържениците на Левски (НКП) излезе с декларация, с която призоваваше поетите ангажименти да се спазват!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички