Виктор Касай пълна контра на Сираков – даде положителна оценка на съдията от мача Левски-Лудогорец


Виктор Касай пълна контра на Сираков – даде положителна оценка на съдията от мача Левски-Лудогорец
Снимка: Getty Images

3018 0

Шефът на Съдийската комисия към БФС Виктор Касай е дал положителна оценка за представянето на рефера Ивайло Стоянов – Сватбата по време на първия полуфинален мач за Купата на България между Лудогорец и Левски. Това се е случило по време подробна дискусия вчера, твърдят колегите от „Спортал“.

Собственикът на Левски Наско Сираков заплаши по време на пресконференцията си, че от сградата на БФС няма да остане камък върху камък. Бесният на съдийството шеф на „сините“ използва и нелицеприятните думи "смрад" и "клоака".

Касай обаче, по време на традиционната ежеседмична онлайн дискусия, е разяснил на родните съдии актуалната интерпретация на УЕФА за наказуемост на играта с ръка. Унгарецът е анализирал двете ситуации в края на мача между „сините“ и разградчани.

Последните инструкции на Европейската футболна централа са, че ако играч увеличава неестествено обема на тялото си с ръцете си, последвала игра с ръка се третира като "наказуема", без значение дали рикошет в съотборник или в самия него е направил топката "неочаквана", е пояснил Касай. Той се е съгласил със съдийските решения и двата конкретни случая.

Дискутирана е била и ситуацията с масовите безредици в 80-ата минута. Унгарецът е отправил ясно послание към съдиите да продължат да спазват инструкциите на УЕФА, които гласят, че трябва да се дадат жълти картони на играчи от двата отбора, предизвикали меле.

По време на двубоя в Разград съдията Ивайло Стоянов правилно е приложил това, показвайки без колебание жълти картони на двамата, подчертал още шефът на Съдийската ни комисия.

А ето кои съдии ще ръководят реваншите от полуфиналите в турнира за Купата на България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички