Време е за големия сблъсък: Кой кого ще надхитри?


Време е за големия сблъсък: Кой кого ще надхитри?
Снимка: БГНЕС

1179 0

Днес от 14.30 часа е големият сблъсък между Левски и ЦСКА на Националния стадион "Васил Левски". Срещата е с голям заряд и се очаква от цяла футболна България. "Сините" са на второто място с 45 точки, а "червените" с 42, като при победа ще се изравнят по точки. 

Очаква се да има и солидна бройка фенове по трибуните, макар че едва ли посещаемостта от последната среща, играна на 15 октомври 2016 г., ще бъде подобрена. Тогава присъстваха 21 000 привърженици.

Ситуацията при символичния домакин - Левски е изключително сложна в последния месец. Първо мажоритарният собственик на тима Спас Русев обяви, че се оттегля от клуба, а непосредствено преди срещата с ЦСКА, "сините" смениха и наставника си, заради незадоволителни резултати. Елин Топузаков бе освободен, а на негово място пристигна Николай Митов, който през 2013 година бе близо до това да изведе тима до шампионска титла, ако не бе равенството със Славия на "Герена".

Митов ще трябва да решава и кадрови проблеми. От групата отсъстват защитниците Александър Александров и Димитър Пиргов, както и наказания Антон Огнянов. Бабтунде Адениджи и Веселин Минев също имат проблеми, но все пак попаднаха в групата и са с шанс да играят. Левски привлече и Божидар Митрев, след като титулярният страж Боян Йоргачевич най-вероятно ще бъде аут до края на сезона. 

При ЦСКА ситуацията към този момент е по-спокойна. "Червените" показа солидна игра опрез пролетта, победиха Берое и само липсата на късмет им попречи да вземат трите точки от Ботев на "Армията".

Кирил Десподов остана извън групата, след като е получил алергична реакция и няма да може да участва в мача. Александър Дюлгеров не успя да се възстанови от травмата получена на срещата с Ботев и също ще пропусне двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички