ВИДЕО: Трите най-големи победи на Левски срещу Лудогорец на "Герена"


ВИДЕО: Трите най-големи победи на Левски срещу Лудогорец на "Герена"
Снимка: Оф. сайт на Левски

3596 0

Тази неделя от 20:30 часа Левски посреща Лудогорец в двубой номер 45 в историята между двата тима в родния елит. В 44-те досегашни срещи между "сини" и "зелени" столичани са взели 8 победи, а разградчани - 27. Равенствата помежду им са 9.

Преди двубоя на 1-ви октомври погледнахме към статистиката от сблъсъка, най-вече в чудене кой може почти сигурно да накаже противника и кои са най-добрите мачове за Левски на свой терен срещу този съперник.

Топ 5 голмайстори на "орлите" срещу Левски

И петимата най-добри реализатори за Лудогорец срещу "сините" вече не играят в тима. Лидер по този показател беше Вандерсон с 8 попадения, следван от Клаудиу Кешеру с 6 и Марселиньо с 5. Другите двама в топ 5 доскоро носеха зелената фланелка - Каули с 4 гола и Кирил Десподов със същия брой.

Цели 6 от 8-те победи на столичани са постигнати на техен терен, а

най-големите им успехи у дома са следните 3:

1. Победа с 6:5 след изпълнение на дузпи в четвъртфиналите на Купата на България. Датата е трети май 2020 година. Решителният пропуск от страна на "орлите" дойде от Мавис Чибота.

2. Победа с 3:2 в мач от първенството на 27 септември 2014 година. Мигел Бедоя откри в 6', Козмин Моци изравни от дузпа в 16'. В 27' Георги Сърмов отново изведе домакините напред в резултата, а Бедоя се разписа за 3:1 в 38-ата минута. Крайното 3:2 оформи Вандерсон в 78'.

3. Победа с 1:0 в полуфиналите на Купата на България, постигната на 22-ри април 2022 година. Единственото попадение в срещата реализира Уелтън. Месец по-късно Левски спечели турнира. А ето с какво международно признание се сдоби Левски тези дни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички