Весела Лечева обяви една от причините за провалената сделка на Левски и обясни за стадиона на ЦСКА


Весела Лечева обяви една от причините за провалената сделка на Левски и обясни за стадиона на ЦСКА
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2674 0

Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева даде повече подробности за създаването на съвместно дружество с ПФК ЦСКА за строежа на стадион "Българска армия", както и за провалената сделка за нова собственост в Левски.

"Това е една дългоочаквана новина за всички фенове на ЦСКА. Вече са внесени всички документи за вписване. От клуба вече са превели необходимите суми и се радвам, че и двете страни спазиха своите ангажименти, защото това е много важно за крайния успех. Тепърва от ЦСКА трябва да представят проект за съоръжението.

Важно е да се уточни обаче, че без значение каква ще бъде сумата за построяването на стадиона, държавата ще има 50% от дружеството. Колко пари ще инвестират от футболния клуб? Това вече е тяхно решение. Нашата задача ще бъде да не възпрепятстваме процеса. Крайните срокове ще станат ясни едва след изваждането на разрешителните за строеж", заяви тя в "Още от деня" по БНТ.

Относно ситуацията в Левски и провалената сделка с "Юнайтед груп", за която бяха провеждани срещи и в Министерството на спорта. "Не бих могла да говоря за фалит на Левски, но се развали една прекрасна възможност за клуба. За мен, всяка една възможност за привличане на инвеститор е добре дошла. Причина за пропадането на сделката не бяха дълговете на Левски, а начинът за тяхното погасяване.

Когато имаш гаранции за изплащане на дадени задължения, винаги може да се намерят начини и за разсрочено плащане. Има и други пречки обаче, които държавата не може да реши. Ние подходихме изключително сериозно и към ПФК Левски, и към ПФК ЦСКА по отношение на всичко, което зависи от държавата", допълни тя.

"Спортната инфраструктура трябва да бъде грижа на държавата. За да има масов спорт са нужни две неща - спортна инфраструктура и създаване на навици у децата да обичат спорта и да го практикуват. На нас ни липсва първото. В момента работим по изграждането на цялостна картина на спортната инфраструктура в България, за да разберем какво ни липсва, с какви съоръжения разполагаме и в какво състояние са те. През годините държавата е инвестирала в спортни съоръжения, но все още това е крайно недостатъчно", допълни Весела Лечева.

А каква е сумата, която феновете на Левски са дали за своя клуб - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички